Pitanje savetnici

Nastavak školovanja nakon završene Pedagoške akademije

Poštovana, završila sam Pedagošku akademiju još davne 1992. godine, i kako je to bilo u ona vremena, odmah dobila posao. Posle 27 godina radnog staža postala sam tehnološki višak i sad prelazim u drugu školu da radim. U međuvremenu, nisam se doškolovala zbog raznih problema...

Interesuje me koliko me godina vanrednog školovanja sad očekuje? Na kom fakultetu je jednostavnije upisati, beogradskom ili somborskom?

794
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Nisam sigurna da li Vam je potrebno vanredno školovanje. Najbolje bi bilo da se obratite direktno Učiteljskom fakultetu u Beogradu, sa validnom dokumentacijom o svim ispitima koje ste položili, gde vam oni mogu dati više informacija o daljoj proceduri. Postoji mogućnost da će se od Vas tražiti polaganje diferencijalnih ispita. Trajanje dodatnog školovanja u ovom kontekstu nema svoj zakonski maksimum, tako da će broj godina školovanja zavisiti od Vas. :)

Ukoliko je potrebno da upišete regularne master studije, uslove upisa i program studija na Učiteljskom fakultetu u Beogradu ćete pronaći ovde, a kontakt Pedagoškog fakulteta gde se možete detaljnije informisati ćete pronaći ovde. U odnosu na odgovore koje dobijete od samih fakulteta, sami ćete proceniti koja opcija Vam se čini lakšom.