Savetnica

Da li lekari dobijaju platu tokom stažiranja i specijalizacije?

Pitanje:

Hvala na odgovoru. Ja sam mislio da sa veterinarskim smerom mogu da upišem medicinu, ali izgleda da sam se pogresno informisao 😢 U tom slučaju razmišljam da upišem veterinu, ali me to ni približno ne interesuje kao medicina, pogotovo hirurgija. Takođe me interesuje da li lekari dobijaju platu tokom stažiranja i specijalizacije?

Odgovor:

Nisi mi napisao da si veterinarski smer :) S obzirom da u konkursu piše "škole medicinskog usmerenja", a ne smerovi, i dalje nisam sigurna da li je moguće da konkurišeš. Najbolje bi bilo da se obratiš direktno fakultetu. Broj telefona je 011/36 36 300, a imejl na koji možeš da im pišeš sa istim pitanjem  mf.bg@med.bg.ac.rs.
Tokom pripravničkog staža, dobija se ugovor o volontiranju. Više o tome pročitaj u Pravilniku o pripravničkom stažu ovde. A takođe možeš da pročitaš i Pravilnik o specijalizacijama i užim specijalizacijama ovde. 
Staž obavezan se ne plaća. Ako je specijalizacija volonterska i nisi u radnom odnosu, onda se ne plaća. Ako se pre specijalizacije zaposliš i budeš u radnom odnosu, i ta ustanova te pošalje na specijalizaciju, onda se plaća. 
Eto, to sam ja uspela da saznam od lekara :) Nadam se da će ti biti od pomoći.

552
10.08.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.