Pitanje savetnici

Koji master preporučujete posle završene fitomedicine?

Koji master preporučujete posle završene fitomedicine (Poljoprivredni falultet, Novi Sad)? I da li može farmacija, šta mislite o tome?

1302
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si odlučila da nastaviš sa studijama i da upišeš master studije. :). Verujem da si do sada prepoznala šta je ono čime bi želela da se baviš kroz studije i eventualne prakse koje si obavljala. Nisi navela koja su to interesovanja i u kojoj oblasti bi volela da se usavršavaš, pa mi je malo teško da ti preporučim konkretan fakultet. :). Da li si razmislila o tome da nastaviš studije na poljoprivrednom fakultetu ili ipak želiš neki drugi fakultet? Da li si razmišljala o nekim disciplinama koje su srodne fitomedicini, oblasti poljoprivrede generalno ili bi volela da se oprobaš u npr. tehničkim naukama?

Univerzitet u Novom Sadu ima nekoliko fakulteta koji bi ti mogli biti interesantni. Više o studijskim programima master studija ćeš pronaći ovde. Takođe, važno je da se informišeš da li za određeni studijski program možeš da konkurišeš i samo polažeš prijemni ispit ili je potebno da položoš i dodatne diferencijalne ispite da bi stekla dovoljno osnovnih znanja koje ćeš nadograditi na master studijama.

Kada je reč o farmaciji, Farmaceutski fakultet u Beogradu ima program integrisanih akademskih studija koje traju 5 godina i nose ukupno 300 espb bodova, tako da oni ne realizuju "klasične" master studije poput drugih fakulteta. Pored toga, imaju program specijalističkih akademskih studija. Međutim, prema informacijama koje sam pronašla, da bi upisala ovaj program, potrebno je da imaš završene ili integrisane akademske studije ili osnovne i diplomske studije. Slično kao i kod drugih fakulteta, određeni studijski programi traže adekvatno prethodno obrazovanje. Za više informacija iz prve ruke možeš da kontaktiraš studentsku službu fakulteta i da se raspitaš o bližim uslovima upisa.