Pitanje savetnici

Rendgen tehnicar

Na trecoj sam godini, strukovni medicinski radiolog i ne mogu da diplomiram pre jeseni. Medjutim u mom mestu se otvara bolnica i biće raspisan konkurs za rendgen tehničara i strukovnog medicinskog radiologa. S obzirom da ovde nema nikog sa tom školom a ni visokom zanima me da li ću imati prednost i uopste šansu da konkurišem za taj posao.

1157
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Drago mi je da tako brzo imaš mogućnost da se zaposliš u struci!

Činjenica je da postoji određena prednost onih koji konkurišu za određenu poziciju nakon diplomiranja. Međutim, ti imaš puno pravo da pošalješ CV u kome bi navela da tvoje studije traju i da ćeš uskoro završiti. Ukoliko tvoj CV bude dobro napisan, postoji mogućnost da baš ti dođeš na tu poziciju. Ono što tvoju situaciju čini još lakšom, jeste to što si jedina u tvom gradu koja završava školu koja je potrebna za to radno mesto. O tome kako napisati dobar CV mozeš pročitati ovde, a kako bismo dodatno olakšali pisanje tvoje radne biografije, na našem sajtu možeš naći obrazac koji će ti pomoći da kreiraš dobar CV: https://karijera.bos.rs/cv

Nadam se da sam bila od pomoći i da sam te ohrabrila da napraviš ovaj ozbiljan korak u svojoj karijeri. Želim ti svu sreću!