Savetnica

Koliko je stvarno težak Pravni fakultet? I da li može da se uradi razlika ispita za Fakultet bezbednosti i Pravni fakultet?

Pitanje:

Koliko je stvarno težak Pravni fakultet? I da li može da se uradi razlika ispita za Fakultet bezbednosti i Pravni fakultet?

Odgovor:

Nemoguće je definisati koliko je neki fakultet stvarno težak. Gradivo jeste obimno, ali koliko je teško, to je ipak subjektivno. Postoje studenti Pravnog fakulteta kojima učenje takvih predmeta ne pada teško, a postoje i oni koji su možda tokom studija shvatili da ih ta oblast ne zanima, pa im učenje još teže pada. Možda ne bi bilo loše da, ako imaš nekoga od poznanika ko studira taj fakultet, pozajmiš knjige i čisto ih prelistaš, nešto pročitaš, kako bi videla da li bi ti učenje takvih predmeta bilo blisko i da li možeš sebe da zamisliš u toj oblasti.

Što se tiče razlike ispita, za konkretne informacije morala bi da se raspitaš na Pravnom fakultetu. Koliko sam ja videla spisak predmeta na Fakultetu bezbednosti, na svakoj godini ima jedan ili dva predmeta koji su kao na Pravnom, što bi značilo da bi broj diferencijalnih ispita bio veliki, ako bi uopšte i postojala mogućnost za to, ali takve informacije ćeš najbolje saznati u studentskoj službi Pravnog fakulteta.

 

Sliku smo našli ovde.

1297
08.10.2012
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.