Savetnica

Kakve su šanse za zaposlenje posle Rudarsko-geološkog fakulteta i da li se "teško" završava?

Pitanje:

Zanima da li posedujete neke podatke o Rudarsko-geološkom fakultetu, tačnije, o rudarskom smeru (rudarsko inženjerstvo i smer nafte i gasa), kakve su šanse za zaposlenje posle ovog fakulteta, a i uopšteno da li se ovaj fakultet "teško" završava? Pozz

Odgovor:

U nastavku ćeš naći opise zanimanja kojima možeš da se baviš po završetku navedenih smerova, prednosti i mane poslova, potrebne veštine i osobine i sl. Najčešće se po završetku ovih smerova zapošljava u naftnim kompanijama, a poslovi inženjera u ovim oblastima obuhvataju i dosta terenskog rada. Zapošljavanje danas ne zavisi samo od završenog fakulteta i diplome, jer je tržište rada sve dinamičnije i sklonije promenama i samim tim poslodavci traže od mladih ljudi mnogo različitih veština koje se ne stiču isključivo na fakultetu. Ukoliko se budeš još u toku studija angažovao, volontirao ili išao na neku praksu vezanu za struku, sigurno ćeš tim praktičnim iskustvom sebi povećati verovatnoću za zaposlenje po završetku fakulteta.

 Evo opisa zanimanja:

 Inženjer naftnog rudarstva

Inženjer rudarstva

 Što se tiče toga da li se Rudarsko-geološki fakultet teško ili lako završava, zaista ne bih mogla da ti kažem, s obzirom da je to subjektivni doživljaj i nekim studentima ide lako, a neki se sigurno pomuče oko određenih predmeta.

1634
23.04.2014
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.