Baza zanimanja

Glavni/a kuvar/ica u školskoj ustanovi

Spremanje kuvanih jela, izrada menija na nedeljnom ili mesečnom nivou, koordinacija tima kuvara i pomoćnog osoblja
Predškolska ustanova, škola, studentski dom
Srednja ugostiteljska škola - smer za kuvara
Kursevi kuvanja
od 200 do 300 evra
Kuvar, Šef kuhinje
od 6 meseci do 1 godine
do 48 sati nedeljno
Radno vreme nije fleksibilno.
  • Kreativno razmišljanje
  • Tehničke, manipulativne veštine
  • Timski rad
  • Skoncentrisanost
  • Manipulativnost
Rad iz ljubavi prema kuvanju.
Rad sa ljudima može biti izazov, ukusi su različiti pa nije uvek lako zadovoljiti svačije potrebe.
U ovom poslu nema mogućnosti za napredovanje.
Uzimajući u obzir promene na tržištu rada, za ovo zanimanje neće biti posla za 5 narednih godina.