Diplomirani/a politikolog / politikološkinja za međunarodne poslove
zaposlen u: Opštinska uprava, Nevladina organizacija, državna institucija, Institut za političke nauke ili političke studije, Fakultet.
opis posla: Praćenje i popunjavanje konkursa objavljenih od institucija, organizacija i drugih donatora u zemlji i inostranstvu, kao prekogranična saradnja. Komunikacija sa različitim socijalnim akterima - studentima, predstavnicima akademske zajednice, aktivistima nevladinih organizacija, predstavniciuma državne uprave i lokalne samouprave, organizacija treninga i predavanja, administracija programa stipendija, rad na kreiranju i razvoju kurikuluma za obuke u procesu evropskih integracija, projekt menadžment.
obrazovanje:
srednja škola: Gimnazija
dodatno obrazovanje: Beogradska otvorena škola, program EU i Balkan, mnogobrojne letnje, zimske škole, treninzi, konferencije iz oblasti ljudskih prava, humanitarnog prava i EU.
visina zarade: od 300 do 700 evra
prethodni koraci: Dnevne novine, Nedeljnik, Fakultet političkih nauka Centar za humanitarno pravo i međunarodne organzacije, dosta volonterskog rada u nevladinim organizacijama i državnoj instituciji.
vreme potrebno da se dođe do ove pozicije: oko 6 meseci
radno vreme: 48 sati nedeljno
Radno vreme je fleksibino.
veštine:
  • komunikacijske
  • organizacione
  • kreativno razmišljanje
osobine:
  • komunikativnost
  • energičnost
  • savesnost, odgovoronost
prednosti: Upoznavanje velikog broja ljudi, sticanje novih saznanja i poslovnih kontakata, svakodnevno upoznavanje različitih ljudi, širenje znanja i ostvarivanje kontakata, sticanje novih veština.
nedostaci: Često je teško pronaći posao koji u potpunosti odgovara tom zanimanju, pa se ljudi obično zadovolje time da rade bilo šta. Nefleksibilnost radnog vremena i to što u velikoj meri posao zavisi od mnogo drugih aktera uključenih u proces.
dodatne informacije:
U ovom poslu ima mogućnosti za napredovanje.
Uzimajući u obzir promene na tržištu rada, za ovo zanimanje će biti posla za 5 narednih godina.

Želiš da nam pomogneš da dopunimo opis nekog zanimanja ili dodamo novo? Klikni ovde, popunjavanje upitnika traje 5 minuta.
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.