Baza zanimanja

Diplomirani/a politikolog / politikološkinja za međunarodne poslove

Praćenje i popunjavanje konkursa objavljenih od institucija, organizacija i drugih donatora u zemlji i inostranstvu, kao prekogranična saradnja.

Komunikacija sa različitim socijalnim akterima - studentima, predstavnicima akademske zajednice, aktivistima nevladinih organizacija, predstavniciuma državne uprave i lokalne samouprave, organizacija treninga i predavanja, administracija programa stipendija, rad na kreiranju i razvoju kurikuluma za obuke u procesu evropskih integracija, projekt menadžment.
Opštinska uprava, Nevladina organizacija, državna institucija, Institut za političke nauke ili političke studije, Fakultet.
Gimnazija
Beogradska otvorena škola, program EU i Balkan,
mnogobrojne letnje, zimske škole, treninzi, konferencije iz oblasti ljudskih prava, humanitarnog prava i EU.
od 600 do 700 evra
Dnevne novine, Nedeljnik, Fakultet političkih nauka
Centar za humanitarno pravo i međunarodne organzacije, dosta volonterskog rada u nevladinim organizacijama i državnoj instituciji.
do 6 meseci
do 48 sati nedeljno
Radno vreme je fleksibilno.
  • Komunikacijske (veštine međuljudske interakcije)
  • Organizacione
  • Kreativno razmišljanje
  • Komunikativnost
  • Energičnost
  • Savesnost, odgovoronost
Upoznavanje velikog broja ljudi, sticanje novih saznanja i poslovnih kontakata, svakodnevno upoznavanje različitih ljudi, širenje znanja i ostvarivanje kontakata, sticanje novih veština.
Često je teško pronaći posao koji u potpunosti odgovara tom zanimanju, pa se ljudi obično zadovolje time da rade bilo šta. Nefleksibilnost radnog vremena i to što u velikoj meri posao zavisi od mnogo drugih aktera uključenih u proces.
U ovom poslu ima mogućnosti za napredovanje.
Uzimajući u obzir promene na tržištu rada, za ovo zanimanje će biti posla za 5 narednih godina.