Aktuelno

Konkurs za srednjoškolce - Dobrodošli u moju zemlju

20.04.2021.

UNHCR, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Šesta beogradska gimnazija i Delegacija EU u Republici Srbiji sprovode nagradni konkurs za srednjoškolce na temu "Dobrodošli u moju zemlju".

UNHCR, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Šesta beogradska gimnazija i Delegacija EU u Republici Srbiji sprovode nagradni konkurs za srednjoškolce na temu "Dobrodošli u moju zemlju"

Konkurs je raspisan u tri kategorije:

Najbolja pesma ili priča
 

  1. Najbolji likovni rad rađen u tehnici po izboru
     
  2. Najbolji kratki film u trajanju do 2 minuta

Učenički radovi bi trebalo da sadrže umetničko viđenje učenika srednjih škola u Srbiji o procesima i načinima ravnopravnog učešća izbeglica u društvu domaćina i njihovo puno integrisanje u našu zajednicu. Takođe bi trebalo zastupiti pozitivna razmišljanja i stavove u odnosu na rešavanje problema izbeglica kao što su: sloboda kretanja, pristup obrazovanju i tržištu rada, pristup državnoj pomoći i drugim ljudskim pravima. Posebna nagrada biće dodeljena učeniku/učenici koji ima status izbeglice a učestvuje na konkursu sa svojim radom iz jedne od prethodno navedenih kategorija.
 

Rok za dostavljanje radova: 15.05.2021.godine.

Radove slati na adresu:
Šesta beogradska gimanazija
Milana Rakića 33, 11000, Beograd 11000
Konsultacije: 060/7282700 i direktor@vigimnazija.edu.rs

Više o nagradnom konkursu možete pronaći ovde: http://www.unhcr.rs/dokumenti/saopstenja-za-medije/unhcr-ministarstvo-prosvete-nauke-i-tehnoloshkog-razvoja-shesta-beogradska-gimnazija-i-delegacija-evropske-unije-u-republici-srbiji-raspisuju-konkurs-za-najbolje-radove-srednjoshkolaca-sa-teritorije-republike-srbije-na-temu-dobro-doshli-u-moju-zemlju.html