Aktuelno

Pripravnička praksa iz oblasti ljudskih resursa (Program Nacionalne službe za zapošljavanje)

H.art Development Center je HR konsultantska agencija koja posluje 17 godina, sa misijom razvijanja ljudi i unapređenja procesa u kompaniji. Cilj naših usluga je povećanje produktivnosti, zadovoljstva, lakoće poslovanja i poboljšanje funkcionisanja dela ili kompanije u celosti. U fokusu su razvojni projekti, kao kombinacija koučinga, HR konsaltinga, treninga, praćenja i procena razvojnih potreba kompanija i zaposlenih.

pre 1 nedelju
POZIV ZA VOLONETERE – „BOSIFEST 2023“

BOSIFEST je međunarodni festival dokumentarnog filma osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji se ove godine po četrnaesti put održava u Srbiji u organizaciji Hendi Centra Koloseum. Na velikom platnu će i ove godine biti prikazan veliki broj filmova – kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu. Do sada je u okviru BOSIFEST-a prikazano preko 500 filmskih ostvarenja, koji se bave tematikom života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom. Pored prikazivanja filmova, BOSIFEST nudi i prateće programe u vidu radionica, panel diskusija i okruglih stolova,izložbi,performansa,…

pre 2 nedelje
Mobing nekad... i sad

Danas mobing pokušavamo da shvatimo kao vid komunikacije u radnom okruženju koji nosi sa sobom neprijateljski, neetičan ton i svodi se na psihičko zlostavljanje određene osobe, a vrlo često je praksa pokazala da se maltetiranje vrši od strane šefa, odnosno nadređenog...

pre 2 nedelje
RISE - Besplatan program za razvoj biznisa koji pozitivno utiče na društvo

Konkurs za Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike (RISE), program koji mladima pruža stručnu i finansijsku podršku da razviju biznis koji će da donese društvene promene, otvoren je do 30. septembra, saopšteno je iz organizacije Smart kolektiv koja sprovodi ovaj program u Srbiji. Poziv je otvoren za mlade od 18 do 35 godina koji imaju ideju kako da reše neki društveni ili ekološki problem, kao i motivaciju da tu ideju razviju u biznis tokom četiri meseca trajanja programa.

pre 2 nedelje
FESTIVAL MLADIH VIZIONARA: INSPIRACIJA, MOTIVACIJA I DRUŽENJE ZA MLADE IZ CELE SRBIJE

Cilj događaja je da prikaže uspehe mladih iz različitih krajeva Srbije i bogatstvo ideja koje imaju i uspevaju da ostvare u oblasti aktivizma, kulture, ekologije, preduzetništva, sporta… Pored toga, program festivala podrazumeva radionice na različite teme, koje će osim inspiracije i motivacije učesnicima ponuditi i konkretne alate kako da krenu u realizaciju svojih ideja ili se uključe u aktivnosti u njihovom okruženju.

pre 3 nedelje
Koji problemi muče brucoše?

Naravno da će vam svaki student odgovoriti da je učenje glavna studentska muka. Iako je većina brucoša svesna da je studiranje drugačije od srednje škole, mnogi ne razumeju šta to zapravo znači i šta im je činiti u svemu tome.

pre 3 nedelje
Odlaganje učenja (prokrastinacija): lenjost ili strah?

Prokrastinacija (odlaganje izvršenja obaveza) je kolektivno studentsko stanje koje se posebno javlja tokom ispitnog roka, a glavni simptom mu je odlaganje učenja do poslednjeg trenutka. Rašireno je verovanje da je prokrastinacija zapravo samo lenjost. Ali, da li je to zaista tako?

pre 1 mesec
Neuspeh u ispitnom roku: Kako se izboriti i pronaći motivaciju?

Suočavanje sa neuspehom nakon završenog ispitnog roka ume da bude veoma teško. Osim što su najčešće prisutne emocije poput tuge i razočarenja, često smo izloženi i različitim pritiscima okoline, kako od strane roditelja, tako i od prijatelja. O tome kako da skupimo hrabrost, suočimo se sa čuvenim pitanjem: „Kako dalje?“ i na koji način da taj neuspeh iskoristimo kao podsticaj za dalji napredak, razgovarali smo sa psihološkinjom Anom Obradović.

pre 1 mesec
Besplatni online kursevi: Nauči nešto novo!

Svima je poznato da je obrazovanje danas veoma skupo i mnogima, često, nepristupačno. Zahteva mnogo vremena i odricanja, kako roditelja, tako i nas samih. Mnogi su čak primorani da zarađuju kako bi sebi priuštili luksuz studiranja u Srbiji Međutim, ponekad čak ni završene studije nisu garancija da ćemo pronaći posao koji bi u potpunosti odgovarao našim potrebama. Poslodavcima su najčešće potrebni saradnici koji za sobom imaju godine iskustva. Ali, šta ako nemamo traženo iskustvo? Da li se tu završava naša potraga? Odgovor je: Ne!

pre 1 mesec
Otvoren poziv za stažiranje u BCBP

Zašto stažiranje u BCBP? ·Zato što imate jedinstvenu mogućnost za sprovođenje istraživanja, pisanje i objavljivanje rezultata, uz podršku mentora ili mentorke, neposredno iskustvo rada u istraživačkom centru – upoznavanje sa svim aspektima rada na aktuelnim projektima (istraživanje, administracja, finansije, komunikacije), izgradnja mreže kontakata – kako sa timom BCBP i ostalim stažistima, tako i sa saradnicima i partnerskim organizacijama

pre 1 mesec
Prijavi se za program #RaznolikoOvoliko

RAZNOLIKO OVOLIKO je program za osnaživanje mladih za borbu protiv diskriminacije i usvajanje kompetencija neophodnih za promociju ravnopravnosti i pravednosti u zajednici tokom kojeg će mladi usvojiti važna znanja o (anti)diskriminaciji i antidiskriminacionim praksama, važnim dokumentima u ovom polju, kao i mehanizmima zaštite od diskriminacije.

pre 1 mesec
Konkurs za učestvovanje u projektu ,,Da li se čujemo?”

Nevladina organizacija Popularna demokratija  zajedno sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD) raspisuje konkurs za 20 studenata/studentkinja koji će učestvovati u jednomesečnom projektu ,,Da li se čujemo?”. Izabrani studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka biće značajan deo peer to peer edukacije mladih od 16 i 17 godina sa ciljem podizanja svesti o značaju političkog i društvenog aktivizma. U toku trajanja projekta izabrani studenti/studentkinje proći će nekoliko ekspertskih obuka iz javnog nastupa, asertivne i političe komunikacije.

pre 1 mesec
Konkurs za istraživače u oblasti društvenih nauka za publikaciju i projekat ,,Back2Basics” na temu 2000ih

Kao istraživač/ica imaćeš priliku da objaviš jedan od već pripremljenih radova ili da napišeš potpuno novi! Tvoj rad biće objavljen u sklopu publikacije ovogodišnjeg istraživačkog ciklusa Muzeja popularnih i supkultura. Kako to izgleda možeš pogledati u našoj prvoj publikaciji ,,Kemp u nama i mi u kempu!”, koja je dostupna na našem sajtu. Ove godine teme će biti vezane za dvehiljadite godine sa fokusom na popularne i supkulture, a detaljnije informacije o oblastima u kojima možeš prijaviti svoje radove, pronaći ćeš u daljem tekstu.

pre 2 meseca
Efektivne tehnike učenja za studente i srednjoškolce

Učenje vam je noćna mora, a pismeni i kolokvijumi se bliže? Ne brinite, niste sami u agoniji. Veliki izbor školskih knjiga i udžbenika za osnovce kroz koje smo svi prolazili, nekada se činio kao veliki zalogaj, a onda je usledila srednja škola, a za neke i fakultet – čuvena Analiza na FTN-u, Rimsko pravo na Pravnom fakultetu i Politički sistem EU na FPN-u su samo neka štiva koja studentima zadaju glavobolje. Stoga smo za vas izdvojili tehnike za učenje kako biste što lakše “preživeli” kontrolne zadatke i ispitne rokove!

pre 2 meseca
Praksa: Kako postići najbolje rezultate?

Našli ste praksu po svojoj meri i pripremate se za svoj prvi dan. Sama činjenica da ste se odlučili na razvijanje svojih poslovnih veština i dizanje svoje vrednosti na tržištu rada kroz praksu, govori puno o vašim ambicijama i motivaciji, međutim, za što bolje rezultate za uloženo vreme treba da imate na umu nekoliko stvari.

pre 2 meseca
Produžen rok konkursa za izbor najboljih studentskih radova o EU

Cilj nagradnog konkursa, koji je Ministarstvo raspisalo 29. marta 2023. godine, je da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Republike Srbije u Evropskoj uniji. Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Republici Srbiji.

pre 2 meseca