Aktuelno

Izaberi pravi studijski program za sebe – upiši se na Univerzitet u Ljubljani

Univerzitet u Ljubljani je najveći i najstariji univerzitet u Sloveniji, a rangiran je među najboljih 3 odsto univerziteta u svetu. U ovoj studijskoj godini na njemu studira skoro 40 hiljada studentkinja i studenata. Već nekoliko godina uzastopce mnogo internacionalnih studentkinja i studenata dolazi upravo iz Srbije. U ovoj studijskoj godini na Univerzitetu u Ljubljani ih studira 482, od toga 286 na dodiplomskim i jedinstvenim master studijskim programima, 174 na master studijama i 22 na doktorskim studijama.

pre 1 mesec
Novo poglavlje: Prvi koraci na fakultetu

Promena – trenutak u životu kada nešto staro, nešto što smo možda voleli ili jedva čekali da nestane, nešto poznato i sigurno, odjednom prestane. Život svakog od nas je ispunjen promenama, nekad su one male kao što je promena boje fasade na zgradi u kojoj smo odrasli, a nekad uključuje suštinske promene u našem načinu življenja.

pre 2 meseca
[KONKURS] Praksa u oblasti ljudskih resursa

H.art Development Center je HR konsultantska agencija sa misijom razvijanja ljudi i unapređenja procesa u kompaniji. Cilj naših usluga je povećanje produktivnosti, zadovoljstva, lakoće poslovanja i poboljšanje funkcionisanja dela ili kompanije u celosti. U fokusu su razvojni projekti, kao kombinacija koučinga, HR konsaltinga, treninga, praćenja i procena razvojnih potreba kompanija i zaposlenih.

pre 6 meseci
#Mladi nisu sami: Jesu li nam dvadesete najbolje godine života?

Svesni smo da na internetu možeš naći pregršt tekstova o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja, ali takođe smo svesni da koliko god da pričamo o ovoj temi, moramo pričati glasnije i intenzivnije. Portal MINGL pokrenuo je kampanju #Mladi nisu sami u okviru koje razgovaramo sa psiholozima i stručnjacima u oblasti mentalnog zdravlja. O izazovima mlađih generacija razgovarali smo sa Bojanom Obradović, jednom od osnivača projekta "Pričajmo o tome".

pre 7 meseci
#Mladi nisu sami: Karijerne promene i kako ih preživeti?

Svesni smo da na internetu možeš naći pregršt tekstova o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja, ali takođe smo svesni da koliko god da pričamo o ovoj temi, moramo pričati glasnije i intenzivnije. Portal MINGL pokrenuo je kampanju #Mladi nisu sami u okviru koje razgovaramo sa psiholozima i stručnjacima u oblasti mentalnog zdravlja. O tome kako da preživimo karijerne promene pričamo sa Tijanom Tomić.

pre 7 meseci
#Mladi nisu sami: Mentalno zdravlje nije samo stvar pojedinca

Svesni smo da na internetu možeš naći pregršt tekstova o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja, ali takođe smo svesni da koliko god da pričamo o ovoj temi, moramo pričati glasnije i intenzivnije. Portal MINGL pokrenuo je kampanju #Mladi nisu sami u okviru koje razgovaramo sa psiholozima i stručnjacima u oblasti mentalnog zdravlja. Sa An Mari Čurčić pričali smo o njenoj inicijativi Za tebe #VAŽNOJE, o tome dokle smo kao društvo stigli kada se radi o destigmatizaciji psiholoških problema i potreba mladih.

pre 7 meseci
#Mladi nisu sami: Zašto ne treba normalizovati stres na poslu

Svesni smo da na internetu možeš naći pregršt tekstova o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja, ali takođe smo svesni da koliko god da pričamo o ovoj temi, moramo pričati glasnije i intenzivnije. Portal MINGL pokrenuo je kampanju #Mladi nisu sami u okviru koje razgovaramo sa psiholozima i stručnjacima u oblasti mentalnog zdravlja. Sa Dragom Šapić, master psihološkinjom u edukaciji za sistemsku porodičnu psihoterapiju, razgovarali smo o mentalnom zdravlju mladih, izazovima Generacije Z, fenomenu straha od propuštanja, kao i o brojnim drugim pitanjima.

pre 7 meseci
[KONKURS] Erasmus studentska mreža te poziva da volontiraš!

Često možemo sa čujemo da volontiranje nije važno i da je to gubljenje vremena, odnosno da kada si volonter ili volonterka radiš nešto za džabe. Da li je to zaista tako? Kada smo studenti u većini slučajeva možemo da radimo poslove koji nemaju puno veze sa našim interesovanjima, na kojima možemo steći radno iskustvo i zaraditi dzeparac, ali koje nam neće direktno biti od koristi u daljoj profesionalnoj karijeri. U takvoj situaciji se javlja volontiranje kao opcija kroz koju možemo steći znanja i veštine u oblastima koje nas interesuju, a koje nam kasnije kroz život mogu mnogo značiti.

pre 8 meseci
[KONKURS] BOSCH traži praktikante u marketing timu

Bosch u Srbiji predstavljaju dva nezavisna preduzeća: Robert Bosch d.o.o. i BSH Aparati za domaćinstvo, koja su zadužena za teritoriju Srbije, Crne Gore i Republiku Severnu Makedoniju, tako čineći regionalne podružnice Bosch Grupe, jedne od najvecih industrijskih kompanija na svetu.

pre 8 meseci
Poziv za volontere i volonterke na Forumu socijalnih inovacija 2021.

Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji regionalne konferencije? Zanima te tema socijalnog preduzetništva? Želiš da stekneš nova i značajna poznanstva? Postani deo tima koji će organizovati osmi po redu Forum socijalnih inovacija. Stekni teorijsko i praktično iskustvo u organizaciji najveće godišnje konferencije o socijalnim inovacijama u zemlji i regionu i poveži se sa ljudima koji dele tvoja interesovanja!

pre 9 meseci