Aktuelno

Otključaj budućnost! Upis nove generacije studenata Studija budućnosti

13.05.2021.

Studije budućnosti (SB) su multidisciplinarni obrazovni program Beogradske otvorene škole na kom se znanje stiče i deli na jedinstven i drugačiji način. To je prilika za radoznale i svestrane studente i studentkinje da razvijaju kritičko mišljenje i kulturu dijaloga, kao i da postanu nosioci promena u svojim zajednicama.

Kroz predavanja i radionice na četiri modula znanja i veština, programe mentorstva i praksi, saznaćeš o različitim aspektima budućih promena, steći ćeš nova iskustva i poznanstva i naučiti kako da savladaš izazove koje post-pandemijski svet donosi.

Ukoliko u oktobru 2021. godine, imaš do 27 godina i student/kinja si završne godine osnovnih studija, apsolvent/kinja ili student/kinja master studija na nekom od beogradskih univerziteta, iskoristi priliku i prijavi se na konkurs!

Pre početka programa u oktobru, proći ćeš nekoliko koraka kako bismo te bolje upoznali. Proces selekcije se sastoji iz tri faze:

1. Prijava

Kako bi se uspešno prijavio/la na Studije budućnosti potrebno je da nam dostaviš: 

  1. Popunjen upitnik;
  2. Svoju biografiju;
  3. Kratak esej na temu: „Da li će androidi sanjati bolju budućnost?“ (savet: prilikom maštarenja za esej, osvrni se i na program Studija budućnosti i viziju Beogradske otvorene škole)
  4. Transkript ocena sa fakulteta;
  5. Dve preporuke, od kojih je barem jedna akademska.

Rok za prijave je četvrtak, 15. jul 2021. godine u 23:59.

2. Testiranje

Nakon što dostaviš kompletnu dokumentaciju i uspešno prođeš prvi krug, pozivamo te na drugi krug selekcije koji se sastoji od testova opšte informisanosti, engleskog jezika, testova ličnosti i sposobnosti.

3. Intervju

Treći korak je prilika da se uživo upoznamo i tvoj trenutak da zablistaš! Kroz intervju sa komisijom imaćeš priliku da se još bolje predstaviš i pokažeš zašto si baš ti deo nove generacije Studija budućnosti.

---

Napomena: Beogradska otvorena škola pokriva najveći deo troškova programa, a studenti participiraju u iznosu od 28.000,00 dinara (sa PDV-om), koji je moguće je platiti u sedam jednakih mesečnih rata.