Aktuelno

[Konkurs] Mladi protiv klimatskih promena - na mladima klima ostaje

07.06.2021.
64

WWF poziva mlade ljude u Srbiji da se prijave na konkurs u sklopu projekta „Na mladima klima ostaje” u okviru kojeg će moći da pokrenu omladinske inicijative i aktivno se uključe u suzbijanje posledica i pronalaženje rešenja za klimatske promene.

WWF poziva mlade ljude u Srbiji da se prijave na konkurs u sklopu projekta „Na mladima klima ostaje” u okviru kojeg će moći da pokrenu omladinske inicijative i aktivno se uključe u suzbijanje posledica i pronalaženje rešenja za klimatske promene.

Mladi širom sveta se aktiviraju po pitanju klimatskih promena i pokreću svoje vršnjake kako bi osigurali sopstvenu budućnost. 

Naša misija je da zaustavimo uništavanje životne sredine i stvorimo budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom. Zajedno možemo ovo da postignemo!

Pozivamo mlade iz Srbije da nam se pridruže i postanu deo rešenja!

Koga tražimo: 

Mlade ljude od 15-24 godine koji su strastveni po pitanju klimatskih promena i žele da se uključe, proaktivno delaju, podižu svest o ovoj temi i rade na pronalaženju rešenja.

ŠTA ĆEŠ DOBITI:

Ovaj program omogućiće ti da stekneš znanja i veštine u planiranju i sprovođenju inicijativa koje želiš i da direktno utičeš na pozitivne promene u svom okruženju  na temu klimatskih promena. Kroz  šestodnevni trening "Na mladima klima ostaje" koji će se održati u periodu od 5. jula do 14. jula, imaćeš priliku da saznaš više o razvoju inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice, razvoju politika i sve to kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji

Nakon treninga, biće ti obezbeđena podrška i  sredstva za sprovođenje tvoje inicijative, kao i mentorska podrška WWF stručnjaka.

Na jesen, imaćeš mogućnost da široj javnosti predstaviš rezulate svoje inicijative na Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

Možeš se priključiti kao pojedinac koji želi da organizuje svoje društvo, vršnjake, školu/fakultet, porodicu i širu okolinu, ili kao član već postojećeg omladinskog udruženja. 

Konkurs je otvoren do 20. juna u ponoć.

Link za prijavu se nalazi OVDE

O projektu „Na mladima klima ostaje”

Na mladima klima ostaje (Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living) je regionalni projekat posvećen mladim ljudima uzrasta 15-24 godine, koji žele da pokrenu inicijative protiv klimatskih promena. Kroz seriju radionica i edukativnih programa, mentorstvo i podršku stručnjaka i saradnju sa mladima, organizacijama mladih i za mlade, edukatorima, mentorima i ekspertima projekat ima za cilj da osnaži mlade da pokrenu sopstvene inicijative i ponude sopstvena idejna rešenja problema u diskursu o klimatskim promenama. WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu živodne sredine). Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU).

Ukoliko imaš dodatnih pitanja, piši na mmiric@wwfadria.org sa subjektom „Na mladima klima ostaje”.

Tekst konkursa preuzet sa: https://www.wwfadria.org/sr/ukljuci_se/mladi_protiv_klimatskih_promena/