Aktuelno

Novi konkurs za master studije veštačke inteligencije

29.06.2021.

Ministarstvo prosvete je raspisalo javni konkurs za izbor dva master studijska programa iz oblasti veštačke inteligencije, odnosno mašinskog učenja. Na konkurs mogu da se prijave državni univerziteti i fakulteti, a koji već imaju osnovne i master studijske programe iz oblasti Računarske nauke i Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo.

Ministarstvo prosvete je raspisalo javni konkurs za izbor dva master studijska programa iz oblasti veštačke inteligencije, odnosno mašinskog učenja.

Na konkurs mogu da se prijave državni univerziteti i fakulteti, a koji već imaju osnovne i master studijske programe iz oblasti Računarske nauke i Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo.

Na izabranim studijskim programima Vlada će u školskoj 2022/2023. godini finansirati 20 studenata po jednom studijskom programu. 

Studijski programi koji budu izabrani će dobiti novčanu nagradu, kao i sredstva za pripremu materijala za akreditaciju i plaćanje naknade Nacionalnom telu za akreditaciju.

Fakultet, odnosno univerzitet, čiji program bude izabran će biti u obavezi da ga izvodi za najmanje dve generacije studenata, počev od školske 2022/2023. godine.

Ministarstvo prosvete je u toku prošle godine već sprovodilo konkurs za izbor master programa iz oblasti veštačke inteligenicje. U novembru je objavljeno da su izabrani programi na Fakultetu tehničkih nauka i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu i na Univerzitetu u Kragujevcu.

Prvi studenti na prošlogodišnje izabranim studijama trebalo bi da se upišu na jesen ove godine. Vlada će takođe finansirati školovanje 20 studenata na svakom programu, a fakulteti su u obavezi da program održavaju za najmanje dve generacije studenata.

Više detalja o konkursu možete pronaći na linku ovde. 

Vest preuzeta sa: https://novaekonomija.rs/vesti-iz-zemlje/novi-konkurs-za-master-studije-ve%C5%A1ta%C4%8Dke-inteligencije