Aktuelno

Sedmi Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

29.10.2021.

Beogradska otvorena škola poziva sve zainteresovane predstavnike srednjih škola za učešće na Sajmu školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje (KViS), koji će se održati 30. novembra 2021. godine u onlajn formatu, putem ZOOM platforme. Beogradska otvorena škola, sedmu godinu zaredom, organizuje Sajam školskih timova za KViS, a ovogodišnji partner je Coca Cola HBC Srbija.

Sajam ima za cilj da okupi srednjoškolske timove koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem učenika, kao i druge zainteresovane predstavnike srednjih škola i drugih institucija i organizacija. Ovaj događaj biće jedinstvena prilika da se razmene iskustva i time unapredi rad u ovoj oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih. 

Ukoliko želite da predstavite aktivnosti svoje škole i da se takmičite za vredne novčane nagrade*, možete se prijaviti u svojstvu izlagača. Ukoliko želite da prisustvujete Sajmu kako biste se upoznali sa primerima dobre prakse u karijernom vođenju i savetovanju učenika, možete se prijaviti u svojstvu učesnika.

Prijavljivanje za Sajam u svojstvu izlagača: 

 Na konkurs za izlagače na Sajmu mogu da se prijave sve srednje škole koje imaju:

  • Usvojen Program karijernog vođenja i savetovanja;
  • Formiran školski Tim za karijerno vođenje i savetovanje i
  • Aktivno rade na pružanju usluga karijernog vođenja i savetovanja.

Ukoliko se prijavljujete u svojstvu izlagača, neophodno je da do 15. novembra 2021. do 15h popunite onlajn formular koji se nalazi OVDE kao i da nam do naznačenog datuma na imejl adresu puz@bos.rs pošaljete sledeće dokumente:

  1. Školski Plan i program karijernog vođenja i savetovanja za školsku 2020/2021. godinu.
  2. Prezentaciju kojom ćete se predstaviti na Sajmu. Forma Vaše prezentacije je slobodna, te može koristiti različite alate i resurse (PowerPoint prezentacije, video materijale, fotografije, ili usmeno predstaviti aktivnosti Vaše škole). Aktivnosti može predstaviti školski Tim za karijerno vođenje i savetovanje ili učenici koji su učestvovali u aktivnostima. Vremensko ograničenje za predstavljanje je do 5 minuta (ukoliko predstavljate određeni video materijal, važno je i da on ne traje duže od 5 minuta). Ukoliko se odlučite za usmenu prezentaciju bez dodatnih alata, potrebno je da to naglasite BOŠ timu.

Nakon isteka roka za prijavu stručna komisija će odabrati školske timove za karijerno vođenje i savetovanje koji će dobiti priliku da učestvuju kao izlagači i predstave ostalim prisutnima svoje aktivnosti.

Kriterijumi koje će stručna komisija uzimati u obzir pri odluci o dodeli statusa izlagača, kao i prilikom ocenjivanja pristiglih prijava, biće dostavljena dokumenta.

Komisija će naročito ceniti planove i programe čija je strukutra, kao i predviđene aktivnosti, u skladu sa Pravilnikom Standarda usluga karijernog vođenja i savetovanja.

Posebni kriterijumi koji će komisija uzeti u obzir pri ocenjivanju je kvalitet i razvnovrsnost aktivnosti u sledeće tri kategorije:

  • Saradnja sa poslovnim sektorom
  • Digitalne inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja
  • Aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u radu sa učenicima iz osetljivih grupa

 Na Sajmu će školski timovi imati priliku da detaljnije predstave svoje aktivnosti u KViS-u komisiji i ostalim virtuelnim posetiocima.

 Prijavljivanje za Sajam u svojstvu virtuelnog posetioca

 Prijava za virtuelne posetioce se izvršava putem onlajn formulara. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete Sajmu u svojstvu posetioca i upoznate se sa programima i aktivnostima najaktivnijih srednjoškolskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, molimo vas da se prijavite putem onlajn formulara koji možete naći OVDE, najkasnije do 26. novembra 2021. godine.

Svi prijavljeni će povratnu informaciju o učešću u svojstvu izlagača ili virtuelnog posetioca dobiti po isteku roka za prijavu, kao i link za pristup ZOOM platformi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Mariji Milosavljević iz Beogradske otvorene škole, putem imejla marija.milosavljevic@bos.rs ili putem telefona 011/3065800.

Sedmi Sajam školskih timova za KViS se realizuje kroz partnestvo sa projektom Coca-Cola podrška mladima. Projekat je usmeren na razvoj ličnih i profesionalnih veština mladih, a uz saradnju sa Beogradskom otvorenom školom podržava i razvoj usluga karijernog vođenja i savetovanja koje doprinose boljoj zapošljivosti.

 
Radujemo se vašim prijavima!

*Novčani fond za nagrade neće biti manji od 70.000 dinara.