Aktuelno

Otvoren je konkurs za upis 31. generacije Studija budućnosti!

19.05.2023.

Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za upis 31. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti! Ako studiraš na nekom od beogradskih univerziteta, imaš do 27 godina i želiš da se lično i profesionalno razvijaš, ovo je program za tebe! Studije budućnosti su obrazovni program na kom se znanje stiče i deli na jedinstven način. To je prilika za ambiciozne i svestrane studente i studentkinje da razvijaju kritičko mišljenje, originalnost i volju za saznanjem.

Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za upis 31. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti! Ako studiraš na nekom od beogradskih univerziteta, imaš do 27 godina i želiš da se lično i profesionalno razvijaš, ovo je program za tebe! 

Studije budućnosti su obrazovni program na kom se znanje stiče i deli na jedinstven način. To je prilika za ambiciozne i svestrane studente i studentkinje da razvijaju kritičko mišljenje, originalnost i volju za saznanjem.

BOŠ svojim studentima pruža:

  • Predavanja znanja;
  • Radionice veština;
  • Mentorski program;
  • Psihološku podršku.

Program Studije budućnosti daje ti znanja iz različitih sfera savremenog života, kao i mnoge prilike u daljem profesionalnom usavršavanju.

Kroz predavanja znanja na celinama Znanja za budućnost i Novi svet ćeš dalje unaprediti znanja koja već imaš, ali i naučiti nešto sasvim novo, odnosno stekneš znanja u oblastima sa kojima se prvi put susrećeš.

Radionice veština su prilika da stekneš veštine koje su ti potrebne u profesionalnom i ličnom razvoju. Kroz radionice na celinama Veštine budućnosti i Upravljanje karijerom i radne prakse ćeš steći brojne korisne i potrebne veštine: od veštine javnog nastupa do svih drugih veština koje su ti potrebne da bi zakoračio/la iz sveta obrazovanja u svet rada. Beogradska otvorena škola nudi pomoć i podršku pri pronalaženju radne prakse za sve studentkinje i studente koji to žele.

Mentorski program je jedinstvena prilika da učiš od najboljih. Kroz mentorski program ćeš imati priliku da sarađuješ sa istaknutim pojedincima koji imaju izuzetno uspešne karijere u najrazličitijim oblastima. U zavisnosti od tvojih ciljeva i preferencija, dobićeš mentora/mentorku koji ti može pomoći da baš te ciljeve i ostvariš.

Psihološka podrška: tvoja prilika da saznaš više o sebi, drugima i svetu oko sebe. Kroz radionice psihološke podrške ćeš imati mogućnost da naučiš kako da se nosiš sa uspehom i neuspehom, kako da prepoznaš emocije kod sebe i drugih, kako da reaguješ u različitim situacijama i još mnogo toga.

Slobodne aktivnosti su zajednička druženja, izlasci, posete bioskopu i pozorištu, izleti, Zimska škola timskog rada i sve druge slobodne aktivnosti gde ćeš imati priliku da bolje upoznaš kolege i koleginice iz grupe, te da postanete jedan tim.

Program je namenjen onima koji će u oktobru 2023. godine imati do 27 godina i biti studenti/kinje treće ili završne godine, apsolventi/kinje ili studenti/kinje master studija na nekom od beogradskih univerziteta.

Izbor studenata za Studije budućnosti odvija se u tri faze:

  • Prijavljivanje kandidata,
  • Testiranje,
  • Intervju i konačan izbor.

Program traje od oktobra 2023. do maja 2024. godine.

Konkurs je otvoren do 30. juna do 23:59h.

Sve informacije o načinu prijavljivanja možete pronaći u sledećem dokumentu.

Studije budućnosti – tvoj sledeći korak!

 

Tekst i slika preuzeti sa sajta: https://www.mingl.rs/rubrike/pokreni-se/3/5579/otvoren-je-konkurs-za-upis-31_-generacije-studija-buducnosti.html