Aktuelno

Provedite leto u Ljubljani - Učestvujte na letnjim školama Univerziteta u Ljubljani

25.05.2023.

Bliži se leto, a sa njim i nove prilike za usavršavanje i nova iskustva! 

Za sve mlade koji su želeli, a nisu imali priliku da odaberu fakultet na Univerzitetu u Ljubljani, krajem leta se otvara šansu da se prijavite i u drugom upisnom roku ili roku za slobodna mesta, te vam savetujemo da posetite stranicu Univerziteta za više informacija o uslovima za prijavu. 

Oni koji su zainteresovani za master i doktorske studije mogu da posete stranicu i informišu se o upisu na masterdoktorske studije, kako ne bi propustili rokove za prijavu

Letnje škole

Leto nam je iza ugla i predstavlja odličnu priliku da na trenutak zaboravimo na obaveze i napunimo baterije za novu studijsku godinu. Novim znanjima, iskustvima i poznanstvima se to svakako može postići!

Letnje škole koje organizuju članice Univerziteta u Ljubljani mogu biti dobra priprema za početak studija ili upoznavanje sa mogućnostima koje nudi ovaj univerzitet.

Učestvujući u njima, možete iskusiti kako je živeti u Ljubljani, upoznati grad i doživeti duh studiranja na Univerzitetu u Ljubljani. Fakulteti i akademije nude širok izbor od preko 40 letnjih škola iz širokog spektra disciplina: od ekonomskih i poslovnih nauka, prava do socijalnog rada i tehničkih nauka. Na stranici u nastavku možete izabrati jedan ili više kurseva koji vam se dopadaju i provedite leto u Ljubljani: https://www.uni-lj.si/study/summerschools/.

Image preview
Foto: I feel Slovenia

Sa međunarodnim studentima o…

Oni koji se već intenzivno pripremaju za dolazak na studije, znaju da je veoma važno dobiti informaicje iz »prve ruke« o tome kako je biti međunarodni student! Znamo, da je budućim studentima to zaista važno, te je kreiran novi video serijal „Sa međunarodnim studentima o…“ koji ima za cilj da predstavi studiranje u Sloveniji i na Univerzitetu u Ljubljani. U ovom serijalu međunarodni studenti ambasadori će odgovarati na razna pitanja, uključujući: zašto su odlučili da studiraju u Sloveniji i na Univerzitetu u Ljubljani, kako je studirati tamo, da li su naišli na bilo kakve izazove, koje su prednosti studiranja , i još mnogo toga što može zanimati kako sadašnje, tako i buduće studente, ali i one koji razmišljaju da jednog dana upišu fakultet ili akademiju baš na ovom univerzitetu.

Image preview

Ovaj i naredne video zapise iz serijala možete pogledati na: https://youtube.com/playlist?list=PLHuFI9ewvHMNp_R174UGYOqYVC8yXQ5We 

Veoma je važno odabrati odgovarajuće studije i adekvatno se pripremiti za njih. Ukoliko vas zanima studiranje na Univerzitetu u Ljubljani, kao i ostale aktivnosti, poput letnjih škola, predlažemo vam da postetite veb-stranicu, društvene mreže, kao i štandove na virtualnom sajmu obrazovanja Na koji ćeš faks. Ako vam je potreban savet ili pomoć, budite slobodni da direktno kontaktirate službe univerziteta, koje će se potruditi da vam pruže sve informacije i odgovore na sva pitanja vezana za studiranje i aktivnosti na univerzitetu!

Kratke i korisne informacije na srpskom jeziku možete pronaći na ovoj vezi: https://www.uni-lj.si/study/presentation/study-serbian/.

www.uni-lj.si/study 

study.info@uni-lj.si 

Slika, ki vsebuje besede vzorec, kvadrat, simetrija, grafika

Opis je samodejno ustvarjen