Aktuelno

KAD PORASTEM BIĆU... PROGRAM

12.06.2023.

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne i informisane odluke o svojoj budućnosti! Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoja znanja sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Učesnici kampa će istraživati oblast 4.0 industrije, potom praviti scenarije i kratke projekte o uticaju tehnologije na ljudske živote.

Drage organizacije članice,

Kao i prethodnih 7 godina, Connecting realizuje Kad porastem biću… obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola širom Srbije i regiona.

“Primetili smo da mladi u našem okruženju imaju strah od neuspeha, da im nedostaje kreativno samopouzdanje, često smatraju da samo deca preduzetnika mogu da budu uspešni preduzetnici i da nemaju dobre uzore. To su stvari koje želimo da promenimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje potencijale” – Deniz Hoti, Connecting.

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne i informisane odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoja znanja sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću…  Učesnici kampa će istraživati oblast 4.0 industrije, potom praviti scenarije i kratke projekte o uticaju tehnologije na ljudske živote.

Program čini 6 pažljvo osmišljenih celina:

  • Informisanje mladih, putem nedeljnih onlajn vebinara
  • Unapređenje „mekih veština”, priprema za kamp, kroz onlajn vebinare i kurseve na temu timskog rada i asertivne komunikacije, u partnerstvu sa Krojačevom školom
  • Kad porastem biću… kamp, 6–dnevni letnji kamp u planinarskom domu Rastište
  • 3-mesečni mentorski program, 1:1 rad sa profesionalcima iz različitih industrija
  • Sajam praksi, jednodnevni događaj tokom kojeg najbolje kompanije sa ovih prostora upoznaju Kad porastem biću… polaznike i predstavljaju svoje programe praksi
  • Job shadowing prakse, polaznici istražuju željena zanimanja, tako što odlaze u kompanije i tokom jedne nedelje kao “senka” prate zaposlenog tj. svoje željeno zanimanje.
     


Pozivamo vas da sa svojom mrežom mladih podelite program i učestvujete u kreiranju njihove budućnosti!

Prvi krug selekcije je otvoren za sve mlade od 15 do 19 godina širom Srbije i traje do 25. juna! Prijavni formular se nalazi ovde.

 

VAŽNO: učešće u programu je besplatno!

 

Dalje ide, dalje ideee… Proces pre-selekcije! Ovaj proces obavlja se u iščekivanju rezultata konkursa Ministarstva turizma i omladine, mi mlade ohrabrujemo da se prijave i rezervišu svoje mesto i što pre postanu učesnici osme generacije Kad porastem biću… programa.

Još uvek se dvoumite? Ukoliko je tako molimo vas da zavirite u jedan od naših videa u kojem možete da osetite atmosferu na našem programu.


 

Puno pozdrava,

Tamara Todorović

Kooridnatorka projekta