Aktuelno

BEST Conference Day - Tehnički fakulteti

19.03.2024.

[KONFERENCIJA] Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd će ovog proleća održati konferenciju pod imenom BEST Conference Day – Leadership In STEM na kojoj će domaći i međunarodni studenti imati priliku da stupe u kontakt sa korporativnim partnerima. Ovaj događaj će se održati 5. aprila 2024. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu i biće edukativnog karaktera.

Konferencija će trajati jedan ceo dan i sastojaće se od nekoliko serija događaja koji se odvijaju istovremeno. Studenti se mogu upoznati sa kompanijama kroz razne radionice, panel diskusije i keynote govore.

Posetioce konferencije čine:
-oko 170 međunarodnih studenata iz 30 zemalja. Ovi studenti su učesnici Evropske konferencije studenata tehnike i tehnologije, a među njima je i oko devedeset predsednika lokalnih BEST grupa
-oko 100 domaćih studenata sa srpskih univerziteta
-predstavnici Univerziteta
-kompanije i partnerske institucije
-medijski partneri

Cilj konferencije je da se studentima kroz interaktivne diskusije pokaže značaj liderstva u STEM granama nauke, kao i da na kraju tih aktivnosti imaju priliku da se upoznaju sa vodećim kompanijama njihove struke u našoj zemlji, da saznaju nešto više o poslovima i stručnim praksama koje kompanije nude i koja znanja i veštine su potrebne za lakše zapošljavanje.

U današnjem društvu koje se svakodnevno menja nekada je vrlo teško naći posao ili praksu u struci. Naučnici i inženjeri kao i preduzeća i univerziteti imaju ključnu ulogu u rešavanju važnih društvenih izazova, pa se, iz tog razloga, ovaj projekat fokusira na liderstvo u STEM-u. Ovo je odlična prilika da se kompanije i univerziteti približe i stupe u kontakt sa najistaknutijim studentima iz cele Evrope i pomognu im da, u njihovom daljem razvoju i obuci, postanu uspešni budući lideri.

Prijave za radionice su otvorene od 18. do 31. marta putem sajta https://leadership.best.rs/ 
Za Keynote govore i Panel diskusiju nije potrebna prijava. 

Tekst je preuzet sa sajta: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/