Aktuelno

Otvoren je konkurs za upis 32. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti

16.05.2024.

Beogradska otvorena škola raspisuje konkurs za upis 32. generacije obrazovnog programa Studije budućnosti! Ako studiraš na nekom od univerziteta u Srbiji, imaš do 27 godina i želiš da se lično i profesionalno razvijaš, prijavi se i postani deo nove generacije programa. Pored sticanja brojnih i raznovrsnih znanja, Studije budućnosti za cilj imaju i da polaznicima i polaznicama obezbede sticanje mnogih praktičnih veština koje su od posebnog značaja kako za profesionalni, tako i za lični razvoj.

Obrazovni program Studije budućnosti realizuje se kroz:

  • Predavanja znanja;
  • Radionice veština;
  • Mentorski program;
  • Psihološku podršku.

Program je namenjen onima koji će u oktobru 2024. godine imati do 27 godina i biti studenti/kinje treće ili završne godine, apsolventi/kinje ili studenti/kinje master studija na nekom od univerziteta u Srbiji.

Izbor studenata za Studije budućnosti odvija se u tri faze:

•             Prijavljivanje kandidata,

•             Testiranje,

•             Intervju i konačan izbor.

Program traje od oktobra 2024. do maja 2025. godine.

Konkurs je otvoren do 30. juna do 23:59h.

Ukoliko želiš da iz prve ruke saznaš sve što te interesuje o Studijama budućnosti Beogradske otvorene škole, pridruži nam se 1. juna od 13h kada pripremamo Dan otvorenih vrata (Bulevar oslobođenja 177).

Predavanja znanja su koncipirana tako da studenti i studentkinje steknu najrazličitija znanja iz brojnih oblasti, odnosno u pogledu aktuelnih i značajnih tema i realizuju se kroz dva modula – Znanja za budućnost i Novi svet. Na ovim modulima imaćeš priliku da saznaš više o globalnim konfliktima i krizama, političkom uticaju, bankarstvu i finansijama, klimatskim promenama, društvenim problemima, psihološkim pojavama i procesima, novim tehnologijama i mnogim drugim temama.

Radionice veština su prilika da stekneš veštine koje su ti potrebne u profesionalnom i ličnom razvoju. Kroz radionice na celinama Veštine budućnosti i Upravljanje karijerom i radne prakse ćeš steći brojne korisne i potrebne veštine: veštinu govorništva i javnog prezentovanja, veštinu javnog i televizijskog nastupa, takođe, radionice će ti pomoći da stekneš veštine koje su neophodne za savremeni svet rada, odnosno kako da napišeš CV, kako da se pripremiš za poslovni intervju, ali i kako da usmeriš svoj profesionalni razvoj. Beogradska otvorena škola nudi pomoć i podršku pri pronalaženju radne prakse za sve studentkinje i studente koji to žele.

Mentorski program je prilika da sarađuješ sa istaknutim pojedincima iz različitih sfera koji su izgradili izrazito uspešne karijere. U zavisnosti od tvojih ciljeva i preferencija, dobićeš mentora/mentorku koji ti može pomoći u profesionalnom i ličnom razvoju.

Psiološka podrška se realizuje u formi radionica na kojima možeš saznati više o sebi, uspostavljanju odnosa, o tome kako prepoznati pozitivne i negativne emocije, naučićeš šta podrazumeva slika o sebi.

Na programu Studije budućnosti se organizuje i niz slobodnih aktivnosti kroz koje studenti i studentkinje imaju priliku da se bolje međusobno upoznaju, da nađu zajednička interesovanja, ali i nauče nešto novo jedni od drugih. Polaznici i polaznice svake generacije u toku trajanja programa idu u posete pozorištu, bioskopu, ali i zajedničke izlaske i druženja. Poseban značaj ima i Zimska škola timskog rada, a koja se organizuje u vidu zajendičkog putovanja van Beograda, a podrazumeva niz interesantnih radionica timskog rada.

Dodatne informacije o programu i načinu prijavljivanja možeš pronaći u sledećem dokumentu.

Tekst je preuzet sa sajta: https://www.mingl.rs/rubrike/