Aktuelno

Objavljen Vodič za planiranje karijere

23.04.2012.

Beogradska otvorena škola i Ministarstvo omladine i sporta predstavili su Vodič za planiranje karijere u četvrtak, 12. aprila 2012. godine u Domu omladine Beograda. Vodič za planiranje karijere rezultat je rada profesionalnog tima u okviru projekta stručno-tehničke podrške karijernom vođenju i savetovanju mladih talenata, i sprovođenju Strategije karijernog vođenja i savetovanja, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Ovaj stručno pripremljen vodič napravljen je za i u skladu sa potrebama srednjoškolaca i studenata koji bi želeli da spremniji izađu na tržište rada. Mladi se mogu oslanjati na ovaj vodič tokom školovanja, ali i po njegovom završetku, kako bi maksimalno razvili svoju konkurentost na tržištu i naučili kako da se istaknu pouzdanim znanjem i veštinama. Vodič omogućava najsavremenije karijerno informisanje za mlade uz puno uvažavanje postojećih tržišnih uslova. Priručnik obiluje savetima kako da se prevaziđu prepreke i česta ograničenja sa kojima se mladi suočavaju prilikom zapošljavanja u Srbiji.

Na skupu prisutnima su se obratili Ivana Kovačević, državna sekretarka Ministarstva omladine i sporta, Snežana Klašnja, pomoćnica ministra u Ministarstvu omladine i sporta i Tijana Maksimović, urednica Vodiča i koordinatorka Centra za karijerno vođenje i savetovanje mladih talenata, Jelena Manić, koordinatorka Centra za vođenje karijere i savetovanje Beogradske otvorene škole; Sandra Janković, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Palilula; Vesna Čekić, načelnica Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere u Direkciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Jelena Obrenić, stipendistkinja Fonda za mlade talente, korisnica Centra za karijerno vođenje i savetovanje mladih talenata.

Nakon uvodnih reči i izlaganja panelista na ovoj prezentaciji u Domu omladine, usledio je razgovor sa zainteresovanim srednjoškolcima, studentima i drugim zainteresovanim licima. Preko pedeset učesnika je dobilo besplatan primerak Vodiča za planiranje karijere.

Štampana verzija Vodiča će biti distribuirana svim kancelarijama za mlade širom Srbije, a zainteresovani mogu preuzeti publikaciju u elektronskoj formi na internet prezentacijama Beogradske otvorene škole – www.bos.rs, Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs, i sajta Zamisli život – www.zamislizivot.org.

Elektronsku verziju Vodiča možete pogledati i ovde.