Pitanje savetnici

Zanima me veb dizajn

Kakve su šanse za zaposlenje posle završene visoke ICT škole u Beogradu? Zanima me veb dizajn, a smer internet tehnologije koji se posle prve godine deli na tri modula mi se dopao jer ima dosta predmeta vezanih za

web dizajn. Da li je diploma ICT skole priznata u inostranstvu? Hvala unapred.

550
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Za oblast web dizajna često se navodi da pruža dosta mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje. Ono što je važno da znaš jeste da je za ovo zanimanje ključno kontinuirano usavršavanje. Iako to danas važi za sve profesije, u ovom slučaju može se desiti da određena znanja i veštine koje stekneš brže zastarevaju, s obzirom na to koliko se Web brzo razvija. Stoga je važno i da se dobro upoznaš sa ovim zanimanjem, kako bi znala da li je to ono što odgovara tvojim interesovanjima i veštinama. Recimo, možeš pogledati i ovaj link https://poslovi.infostud.com/zanimanje/Web-dizajner/26. Takođe, možda bi bilo dobro da razgovaraš sa nekim ko se bavi ovim zanimanjem i da na taj način dobiješ više informacija o ovom poslu. Pored toga, možda bi bilo dobro i da istražiš kojim sve poslovima osim web dizajna bi se mogla baviti posle visoke škole koja te interesuje. Prema programu studija čini mi se da su znanja koja možeš steći šira od te konkretne oblasti.

Što se tiče priznavanja diplome u inostranstvu, više informacija možeš potražiti na sledećoj adresi http://www.enic-naric.net/ ili na odgovarajućem sajtu zemlje za koju ti je potrebno priznavanje diplome. Takođe treba da imaš u vidu da je u oblasti dizajna često od konkretne diplome važniji tvoj portfolio - odnosno tvoji prethodni radovi u tvojoj oblasti i projekti u kojima si učestvovala. S obzirom na to, veoma je važno da tokom školovanja učestvuješ u različitim obukama i stručnim praksama.