Pitanje savetnici

Što se tiče Filološkog fakulteta, počela sam da se predomišljam

Hvala Vam na odgovoru. Planiram da studiram u Beogradu, ali što se tiče Filološkog fakulteta, počela sam da se predomišljam. U velikoj sam nedoumici, a trebalo bi da donesem odluku što pre da bih imala dovoljno vremena da spremim prijemni ispit. Sada razmišljam o Fakultetu političkih nauka, tačnije o međunarodnim odnosima. Želja mi je da jednog dana radim u ambasadi. Šta biste mi Vi savetovali da upišem? Inače sam odličan đak sa svim peticama tokom cele srednje škole (gimnazija).

1017
pre 8 godina

Odgovor savetnice:

Sasvim je u redu što se dvoumiš, to je često slučaj sa donošenjem odluke u vezi sa fakultetom. Zbog toga je važno da razmisliš o tome šta ti više odgovara, koja zanimanja i koji fakulteti povezani sa njima. U vezi sa tvojom željom da upišeš smer međunarodni odnosi, možeš da pogledaš jedan odgovor na skorašnje pitanje u vezi sa njim ovde  - http://karijera.bos.rs/savetnica/1082/sta-mogu-da-radim-kao-diplomirani-politikolog-za-medunarodne-odnose.html. U tom slučaju će zaista biti korisno i tvoje interesovanje za jezike. Kao što ćeš videti, poslovi kojima bi se bavila u jednom i u drugom slučaju se dosta razlikuju u odnosu na one kojima bi se bavila po završetku Filološkog fakulteta (kao što su na primer profesor i prevodilac).

Možda bi ti pomoglo da pokušaš da izlistaš sve razloge zbog kojih se dvoumiš i da napišeš razloge za i protiv za oba fakulteta. Konačnu odluku ipak jedino možeš ti da doneseš, ali je dobro da pažljivo razmisliš o tome i da prikupiš sve potrebne informacije.