Pitanje savetnici

U budućnosti bih volela da radim sa decom sa oštećenjem sluha

Uskoro završavam gimnaziju i želela bih da upišem Medicinski fakultet u Novom Sadu, smer specijalna edukacija i rehabilitacija. U budućnosti bih volela da radim sa decom sa oštećenjem sluha ali mi nije u

potpunosti jasno koji je modul na fakultetu najbolji za moje opredeljenje - logopedija, inkluzivno obrazovanje ili višestruka ometenost. Da li bih mogla da konkurišem na više od jednog modula pošto se radi isti prijemni? Hvala unapred na odgovoru.

1022
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Veoma je dobro što si prepoznala zanimanje kojim želiš da se baviš u budućnosti. Ovde možeš videti detaljni opis zanimanja Surdoaudiologa/surdoaudiološkinje tj. Specijalnog edukatora i rehabilitatora gluvih i nagluvih osoba.

Predlažemo ti da na sajtu fakulteta (http://www.medical.uns.ac.rs/) detaljno pogledaš studijske programe sva tri smera kao i znanja koja se stiču kako bi odredila koja ti najviše pruža mogućnosti za rad sa decom sa oštećenjem sluha. Nakon osnovnih, na postdiplomskim studijama i kroz prakse i volontiranja tokom fakulteta možeš steći različite veštine iz oblasti za koju si se opredelila, i na taj način dodatno se usmeriti. Za jedan od tri modula studenti se odlučuju pri upisu.