Pitanje savetnici

U velikoj sam dilemi šta da upišem

U velikoj sam dilemi šta da upišem, Fon (informacione tehnologije) ili Saobraćajni (bezbednost drumskog saobraćaja), inače išla sam 4 godine u Gimnaziju društveni smer? Pozdrav.

939
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Hvala na pitanju. Predlažem ti da dobro pogledaš studijski program na sajtu Fakulteta organizacionih nauka http://www.fon.bg.ac.rs/studije/osnovne-akademske-studije/stranice-predmeta/ i na sajtu Saobraćajnog fakulteta http://old.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-RS/2010-08-03-12-07-45/nastavni-planovi-modula/osnovne-studije-moduli-201415. Važno je da odabir fakulteta a i buduće zanimanje odgovara tvojim interesovanjima, sposobnostima i željama. I jedan i drugi fakultet pružaju mogućnosti zaposlenja i napredovanja. U bazi zanimanja možeš da saznaš više o zanimanjima povezanim sa ovim fakultetima. Kao saobraćajna inženjerka možeš raditi u autobuskoj kompaniji, na železnici, u špediterskoj kući, gradskoj upravi za saobraćaj...Rad može biti izuzetno zanimljiv,  pošto se radi na računarima sa prilagođenim programima, često i na terenu. Nakon završenih informacionih tehnologija dobijaš mogućnost da tokom rada budeš u toku svega novog što se pojavljuje kad je tehnologija u pitanju, da radiš u internacionalnim kompanijama...

Konačnu odluku ipak samo ti možeš da doneseš, ali baš zbog toga je i važno da ona bude zasnovana na informacijama koje su tebi relevantne. Ukoliko postoji još neko pitanje na koje bih ja mogla da odgovorim, slobodno mi piši.