Pitanje savetnici

Sabraćajni tehničar

Upisujem saobraćajnog tehnicara interesuje me taj smer jer sam zaluđen kolima. A tetka mi je rekla ako završim srednju i višu pa onda fakultet da mogu da radim u prodavnicama ovlašćenih prodavaca automobila, pa Vas pitam da li je to tačno?

648
pre 10 godina

Odgovor savetnice:

Što se tiče rada u prodavnicama ovlašćenih prodavaca automobila mislim da je retko kad uslov pri upisu fakultet. Što znači da ti on nije neophodan da bi tamo radio. Posebno ne kao prodavac. Za neko drugo radno mesto, možda. Tako da mislim da što se toga tiče tetka nije u pravu.

Ali ipak je super da upišeš saobraćajni fakultet ako te to interesuje i ako si, kako kažeš time zaluđen. Skroz te podržavam. I opet neije neophodno da prvo ideš na višu školu, to ti je gubljenje vremena. Mnogo je bolje da se u srednjoj potrudiš da imaš neki solidan uspeh i onda direktno da upišeš fakultet.

A ako baš hoćeš da budeš siguran, kada si u gradu i prođeš pored nekog predstavništva u kojem bi ti voleo da radiš jednog dana....uđi unutra, pitaj menadžera ili nekog zaposlenog koji su uslovi za zapošljavanje kod njih. I tako ćeš znati iz prve ruke.

Pozdrav, Milena 2 Oct 2008