Savetnica

Šta se može upisati posle ekonomske škole, a da je posao sa dobrom platom...

Pitanje:

Šta se može upisati posle ekonomske škole, a da je posao sa dobrom platom... Zanima me i da li se može završiti za fizioterapeuta posle ekonomske škole i kako?

Odgovor:

Većina fakulteta postavlja samo kao uslov završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju tako da zaista imaš široki izbor fakulteta i visokih škola pred sobom. Na našem sajtu, u odeljku o zanimanjima možeš da se više informišeš o približnom rasponu plate, ali i o opisu posla, potrebnim osobinama i veštinama, prednostima i nedostacima. Visina plate zaista jeste važan faktor, ali je podjednako važno da imaš u vidu i to koliko neko zanimanje odgovara tebi i tvojim veštinama, koliko te interesuje da se baviš određenim poslom, koje su mogućnosti zapošljavanja...

Ovde možeš pogledati više o zanimanju fizioterapeuta i potrebnom obrazovanju http://karijera.bos.rs/zanimanja/show_info/159. Treba da imaš u vidu da je jedan od fakulteta koji ograničava pristup kandidatima sa ekonomskom srednjom školom Medicinski fakultet. Međutim, na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu, postoje i smerovi za koje je potrebna samo završena srednja škola u četvorogodišnjem trajanju što uključuje i zanimanje strukovni fizioterapeut. Ukoliko ti se neki od ovih studijskih programa dopadne, možeš da odeš na sajt visoke škole i potražiš detaljnije informacije. Takođe, možeš detaljnije da istražiš svaku od visokoškolskih ustanova koja je povezana sa zanimanjem fizioterapeuta i da se informišeš o uslovima koji su potrebni za upis.

Ukoliko budeš imao još neko pitanje ili nedoumicu, slobodno mi piši.

12682
28.07.2016
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.