Savetnica

Zanima me upis na Filozofski fakultet u Beogradu

Pitanje:

Zanima me upis na Filozofski fakultet u Beogradu na više smerova (psihologija, filozofija i andragogija)... Da li je moguće konkurisati na sve te smerove? Znam šta se polaže za svaki od njih ali me zanima da li moram da se odlučim za jedan pa da za njega polažem prijemni ili mogu na svim smerovima?

Odgovor:

Postupak polaganja prijemnog ispita i izbora studijskih programa na Filozofski fakultet je prolazio kroz izmene prethodnih godina. Da bi se više informisao o tome možeš pogledati Pravilnik o upisu studenata na osnovne akademske studije na adresi http://www.f.bg.ac.rs/pravna_akta. Na ovoj adresi http://www.f.bg.ac.rs/files/buduci_studenti/bs_obavestenje_kandidatima_2016-06-20.pdf možeš detaljnije da pogledaš kako je ovaj proces izgledao prošle godine. Ukratko, prošle godine je postojala mogućnost da kandidati na prijavnom listu navedu redosled željenih studijskih grupa, a studijske grupe koje su kandidati na osnovu redosleda želja imali pravo da rangiraju su bile: andragogija, arheologija, etnologija i antropologija, istorija umetnosti, klasične nauke, pedagogija, sociologija i filozofija. Dakle, psihologija i istorija su studijske grupe koje nisu mogle da se rangiraju kao drugi ili treći izbor.

Nadam se da će ti ove informacije biti od pomoći. Želim ti puno sreće, a ako ti budeš imao još neko pitanje ili nedoumicu slobodno mi piši :)

1308
02.08.2016
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.