Pitanje savetnici

Smer menandžmenta ljudskih i socijalnih resursa na Fakultetu bezbednosti

Htela bih da Vas pitam u vezi sa smerom menandžmenta ljudskih i socijalnih resursa na Fakultetu bezbednosti. Koliko studenata prima fakultet na budžet, a koliko na samofinansiranje? Da li se gleda dosije porodice, pošto sam čula komentare raznih osoba pa da proverim da li je to istina ili ne? Unapred zahvalna!

1705
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Ovakvu vrstu informacija možeš da pronađeš u tekstu konkursa za upis studenata. Pošto još uvek nije izašao ovogodišnji konkurs, možeš da pogledaš tekst prošlogodišnjeg konkursa http://bg.ac.rs/files/sr/upis/osn-i-integr-akademske/FB-upis-2016.pdf. Studije menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa su jedan od modula studiranja koje možeš da odabereš i od koga zavisi kako će izgledati nastavni plan studija u trećoj i četvrtoj godini studija.

Kao odgovor na tvoje drugo pitanje, ne, za prijemni ispit za Fakultet bezbednosti se takvi podaci koje si opisala ne prikupljaju, pošto to nije jedan od uslova za upis. Ovde možeš pročitati više o tome koji su uslovi upisa http://www.fb.bg.ac.rs/download/Informator2016.pdf.

Drugačija je situacija sa, na primer, Kriminalističko-policijskom akademijom. Za upis Kriminalističko-policijske akademije jedan od uslova jeste da kandidati ispunjavaju zakonom utvrđene bezbednosne uslove za prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova. U postupku proveravanja ispunjavanja tih uslova vrši se bezbednosna provera tako što se prikupljaju i proveravaju podaci iz Upitnika o identifikacionim podacima kao i drugi podaci o osobama sa kojima lice koje se proverava živi u zajedničkom domaćinstvu, uz njihovu pisanu saglasnost; podaci iz kaznene i drugih evidencija koje vode nadležni organi; podaci o optužnim predlozima, pokrenutim krivičnim i prekršajnim postupcima koje vode nadležni organi; informacije o navikama, sklonostima i ponašanju i ostali podaci od značaja za rad u Ministarstvu (http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_policiji.html, član 143)