Pitanje savetnici

Poprilično sam zainteresovan za farmaciju.

Pozdrav! Muči me jedno pitanje već danima... Poprilično sam zainteresovan za farmaciju. Da li farmaciju mogu da studiram jedino na Farmaceutskom ili postoji i u sklopu Medicinskog fakulteta u Beogradu? Muči me pomisao na prijemni iz matematike (nije mi baš neka jača strana...). Međutim hemiju odlično znam pritom je jako i volim. Hvala unapred.

1171
pre 7 godina

Odgovor savetnice:

Vidim da razmišljaš o različitim opcijama i da prikupljaš informacije o njima - to je zaista dobro i biće ti od velike pomoći pri donošenju odluke. Kada te interesuje na kom fakultetu postoji određeni studijski program, to lako možeš da saznaš odlaskom na zvaničan sajt fakulteta. Na sajtu Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao što ćeš videti, možeš dobiti informaciju da se tu ne održavaju studije farmacije, za koje kao što si i sam saznao, postoji zaseban fakultet. Drugačija je situacija sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu, na kome su uključene i studije farmacije. 

Pošto si ti sada pred izborom srednje škole, važno je da pogledaš posle koje srednje škole možeš da upišeš ove studijske programe. Međutim, baš to što te još četiri godine deli od upisa fakulteta je važno da imaš u vidu, pošto za to vreme možeš da stekneš i unaprediš svoja znanja i iz hemije, ali i iz matematike, koja te brine. U sledeće četiri godine imaćeš dosta vremena da razmisliš o tome koji fakultet želiš da upišeš ali i da se dobro i temeljno spremiš za prijemni ispit.