Pitanje savetnici

Da li je istina da se testovi sa prošlogodišnjih prijemnih ispita na Filozofskom fakultetu u Beogradu ne mogu naći online?

Da li je istina da se testovi sa prošlogodišnjih prijemnih ispita na Filozofskom fakultetu u Beogradu ne mogu naći online? Konkretno mislim na testove znanja iz psihologije i testove opšte informisanosti. I drugo pitanje, da li možda znate da li postoje neke zbirke sa tim testovima od prošlih godina, koje mogu da se nabave na tom fakultetu? Bilo bi logično sasvim, međutim, ja sam iz nepouzdanih izvora čula da je jedino što fakultet nudi literatura. Hvala unapred.

1514
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Istina je da ne postoji zbirka testova iz prethodnih godina. Za test znanja se sprema knjiga iz psihologije za srednju školu. Ranije je mogla da se nađe knjižica sa pitanjima sa testa opšte informisanosti iz ranijih godina. Nisam sigurna da li to i sada postoji, ali ako poznaješ nekoga ko studira, možda možeš da ih pitaš da ti pozajme da pogledaš. Pitanja iz opšte informisanosti se skoro nikada ne ponavljaju i menjaju se svake godine. Čak i da nađeš pitanja iz prethodnih godina, ona mogu samo da ti pomognu u smislu da ti pruže neki okvir kako su formulisana, ali su stvarno svake godine drugačija. Sve oblasti su zastupljene, i ne postoji literatura iz koje možeš to da spremiš. Jednostavno pratiš aktuelna dešavanja i osloniš se na svoje prthodno stečeno znanje tokom školovanja kako bi uradila test najbolje što možeš.