Sa jedne strane me zanima pravo a sa druge novinarstvo i gluma.

Pitanje:

Dobar dan. Obožavam ovaj sajt! Fakultet ću upisati u Novom Sadu ali ne znam koji. Sa jedne strane me zanima pravo a sa druge novinarstvo i gluma. Ima li fakultet sa kojim mogu da se bavim i glumom i novinarstvom i da li vi mislite da je bolje upisati nešto tako ili pravo?

Odgovor:

Drago mi je da ti se dopada naš sajt! Vidim da imaš baš raznolika interesovanja i to je uvek dobro. Što se tiče tvog pitanja, kao što verovatno znaš i gluma i novinarstvo su malo specifična zanimanja, zbog toga što se njima neretko bave osobe koje nemaju formalno obrazovanje u toj oblasti. Naravno, fakultet u toj oblasti ti može biti prednost i tu možeš steći relevantna znanja i veštine, ali je dobro da znaš i da to nije u potpunosti neophodno. Ono što je sigurno važno jeste da stičeš iskustvo u oblasti koja te zanima i da razvijaš svoje kompetencije da se baviš njom, bilo da je to gluma ili novinarstvo. Što se tiče prava, ukoliko želiš da se baviš nekim zanimanjem u ovoj oblasti, svakako bi bilo neophodno da završiš Pravni fakultet. 
Nažalost, ne mogu da kažem šta je najbolje upisati, ne postoji univerzalan odgovor na to pitanje. Važno je samo šta je za tebe najbolje da upišeš, a to dosta zavisi od toga čime želiš da se baviš i koje zanimanje najbolje odgovara tvojim veštinama, sposobnostima, interesovanjima, vrednostima... Pored toga, treba da imaš u vidu i to kolika je konkurencija za upis studijskog programa koji te interesuje i šta je potrebno za spremanje prijemnog ispita, pošto je i značajna informacija za planiranje upisa.
Želim ti puno sreće i uspeha, a ako budeš imala još neko pitanje slobodno mi piši :)

EU flag
Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.