Idem u turističku školu, ali me jako zanima rad s decom.

Pitanje:

Pozdrav! Idem u turističku školu, ali me jako zanima rad s decom. Pronalazim se u tome i uživam u takvom radu. No, ne mogu da se odlučim između defektologije, logopedije ili menadžmenta u turizmu. Takođe, nisam sigurna je li moguće s mojom školom upisati uopšte defektologiju ili logopediju.. Svakako ne planiram ostati ovde nakon završenog faksa, nego planiram negde u inostranstvo... Šta je najbolje za mene, šta da radim, pogubljena sam skroz!! Nadam se da ćes mi pomoći. Hvala unapred...

Odgovor:

Verujem da ti ovaj izbor predstavlja teškoću, međutim, sigurno je da pažljivim razmatranjem svake opcije uz prikupljanje relevantnih i pouzdanih informacija možeš da dođeš do odgovora. Hajde prvo da razmotrimo formalne uslove za upis visokoškolskih ustanova. Ukoliko završavaš četvorogodišnji obrazovni profil ispunjavaš uslov za konkurisanje na najvećem broju visokoškolskih ustanova. To je slučaj i sa studijskim programima na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Ono što je takođe veoma važno jeste da istražiš zanimanja kojima bi se mogla baviti nakon ovih programa a kada prikupiš više informacija o njima i da razmisliš o tome kako se ona uklapaju sa tvojim veštinama, interesovanjima i vrednostima. Evo nekoliko linkova koji ti mogu biti od pomoći:
Takođe, možeš da razmisliš i o nekim drugim zanimanjima koja bi podrazumevala rad sa decom, kao što su, na primer:
Ova lista naravno nije iscrpna, samo sam htela da te podstaknem da istražuješ koje su ti mogućnosti i da prikupljaš potrebne informacije. Ukoliko ja mogu da ti odgovorim na još neko pitanje ili nedoumicu, slobodno mi piši. Želim ti puno uspeha :)

EU flag
Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.