Savetnica

Koju srednju školu je najbolje završiti da bi se postao policijski inspektor?

Pitanje:

Koju srednju školu je najbolje završiti da bi se postao policijski inspektor? Koji prosek otprilike treba imati? Koji predmete je, da kažem najvažniji? Puno hvala.

Odgovor:

Vidim da si malo promenila svoja interesovanja :) Što se tiče odgovora na tvoje pitanje, da bi postala policijski inspektor morala bi da završiš fakultet, odnosno ne bi mogla da to postaneš nakon završetka srednje škole. Za zanimanja u policiji najviše bi odgovarala Kriminalističko-policijska akademija, za koju je uslov koji se tiče obrazovanja samo završena četvorogodišnja srednja škola. Međutim, postoje brojni drugi uslovi koje kandidati treba da ispune o kojima možeš više da pročitaš ovde - http://www.kpa.edu.rs/cms/infookonkursima/osnovnestudije/1895-konkurs-osnovne-studije-2016-17.html. Takođe, postoji opcija da se radi kao inspektor i sa nekim drugim fakultetima društvene orijentacije, kao što je to Pravni fakultet, koji takođe može da se upiše posle bilo koje srednje škole u trajanju od četiri godine. Takođe, ukoliko te možda interesuje kako da postaneš policijski službenik, to možeš saznati na adresi - http://www.copo.edu.rs/Upis_u_Centar-172-1.
Na ovu temu smo imali zaista dosta pitanja, tako da bih ti preporučila i da ih pretražiš na adresi http://karijera.bos.rs/savetnica/.
Kao i ranije, ukoliko budeš imala još neko pitanje ili nedoumicu, slobodno mi piši.

4509
29.11.2016
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.