Master studije nakon Smera unutrašnjih poslova

Pitanje:

Odlucila sam se za Smer unutrašnjih poslova, počela sam sa pripremama polako ali sigurno. Jedino što bih Vas još pitala jeste u vezi studiranja po Bolonji, u čemu je razlika kada nije po principu Bolonje, a kako je to kada jeste? I da li mozda znate još nešto vezano za master studije na Vojnoj akademiji i o ostalim opcijama za studije mastera? Hvala Vam mnogo, zaista ste mi pomogli da odlučim, razumem ono što nisam i informisali više nego što su drugi mogli :)

Odgovor:

Zaista mi je drago mi je da ti je moj odgovor pomogao :) Postoji više razlika u studiranju po bolonjskom procesu i studiranja po "starom" sistemu, a više o tome možeš pročtitati ovde. Međutim, mislim da možda to ne treba da te brine, s obzirom na to da ćeš ti studirati po bolonjskom procesu. 

Što se tiče master studija, postoji zaista dosta opcija za master studije u oblasti bezbednosti, ukoliko je to ono što te zanima. Pošto smo već imali slično pitanje, predložila bih ti pročitaš više o master studijama ovde. U vezi sa master studijama na Vojnoj akademiji, predložila bih ti da kontaktiraš sekretarijat i da potražiš  informacije koje te zanimaju: http://www.kpa.edu.rs/cms/studije/masterstudije.html. Takođe, na nabrojane master studije bih dodala još i master studije na Fakultetu bezbednosti, kao i specijalističke studije Forenzike i Bezbedosnog menadžmenta na ovom fakultetu i master studije Forenzike na Univerzitetu u Novom Sadu. Naravno, ova lista nije iscrpna, tako da bih te podstakla da i dalje tražiš one postdiplomske studije koje bi najbolje odgovarale tvojim interesovanjima.

 

EU flag
Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.