Pitanje savetnici

Studije za avanturističko-istraživački duh

Pozdrav. Ranije sam vam već postavila jedno pitanje koje mi je zaista pomoglo, ali sam u međuvremenu došla do još jednog na koje bih volela da dobijem odgovor. Razmišljala sam o upisu na geografski fakultet smer geografija. Deluje mi jako zanimljivo i mislim da otvara mogućnosti za dosta putovanja koja bih volela da iskusim. Nadam se da bi ste mogli vise da mi kažete o tom smeru i zanimanjima kojima bih mogla da se bavim, a da ukljucuju dosta putovanja i obilazaka raznih delova sveta. Otvorena sam i za predloge drugih smerova i fakulteta ako mislite da bi možda bili bolji za moj avanturističko istraživački duh. Unapred hvala!

1330
pre 6 godina

Odgovor savetnice:

Baš mi je drago da ti je naš prethodni odgovor bio od pomoći! :) Super je što si i dalje razmišljala i što si došla do opcije koja ti se čini interesantnom. Uputila bih te na sledeće adrese na kojima možeš pronaći više informacija o tome čime možeš da se baviš nakon završenih studija geografije: 
Kao što ćeš videti, brojna zanimanja kojima se bave osobe koje završe studije geografije ipak nisu povezane sa putovanjima, mada neka od njih jesu. Osim zanimanja o kojima smo pričali prošli put, koja su direktno povezana sa putovanjima, postoje i brojna druga zanimanja koja bi ti to omogućila ukoliko dalje odlučiš da se usmeriš u tom pravcu. Bavljenje istraživačkim radom u mnogim disciplinama omogućava putovanja, ali da bi obavljala tu vrstu posla važno je i da postigneš dobre rezultate na studijama i da pokažeš sklonost za tu oblast. Recimo, možda možeš da pogledaš sledeće opise zanimanja:
Ono što bih ti svakako preporučila jeste da razmisliš o postdiplomskim studijama u inostranstvu ili o pohađanju programa prakse/volontiranja u nekoj drugoj zemlji - to može zaista da ti znači pri traženju karijere koje uključuje putovanja. Sada bih ti predložila da detaljnije istražiš različite mogućnosti i da razmisliš o tome koje zanimanje bi najviše odgovaralo tvojim znanjima, veštinama i interesovanjima. Možeš i da uradiš testove na našem sajtu, pa da istražiš i opcije koje će ti biti ponuđene, a takođe i da pogledaš opise raznih zanimanja.
Nadam se da će ti ove informacije biti od pomoći, a ako budeš imala još neko pitanje kao i ranije slobodno nam piši :)