Pitanje savetnici

Hoću da budem zvezda! Ili je to hir?

Vreme je da se razmišlja o fakultetu. Završavam saobraćajnu tehničku školu, ta škola me nikad nije zanimala, ali pošto sam iz malog mesta u unutrašnjosti, gde nema baš izbora, nisam imao kud. Moglo bi se reći da sam dobar đak, nekad dobar, nekad vrlo dobar, što me zanima učim, što mi je dosadno nema šanse, pa makar išao u jedan razred 10 puta. Ne podnosim matematiku. Bavim se pjevanjem dugi niz godina (u bendu), razmišljam o muzičkoj karijeri ali, smatram da nisam toliko dobar da napravim veliku karijeru koja bi mi u našim uslovima života, obezbedila sigurnu budućnost. Razmišljao sam da upišem novinarstvo... To me zanima, radio sam na lokalnoj TV stanici emisije vezane za noćni život maturanata u našem gradu. Moj plan je dakle da upišem novinarstvo, zaposlim se u nekom dobrom listu i paralelno budem novinar i pevač. Smatram da sam rođen za zvezdu i ne zanima me ništa drugo sem muzike, medija i svetla reflektora. U horoskopu sam Vodolija/Lav, ne bih mogao sebe da zamislim kako radim u nekoj firmi prikovan za radni sto i fotelju svaki dan 8 i više sati... Šta mi savetujete, da li da krenem ovim putem ili je to samo teen hir?

389
pre 9 godina

Odgovor savetnice:

Teško ja mogu reći da li je to hir ili ne. Možda neko stručan za muziku. Ja sam apsolutno netalentovana :)
Šalim se. Čak i da je hir to je ok. Ne znači da je to neki problem. Jer i iz tinejdžerskog hira, ako postoji energija, volja i trud može da se izrodi kvalitetna stvar. Većina ljudi koji, da kažem popularno, ostvare svoje snove, ostvaruju upravo te teen snove ili hirove... I često im taj mladalački entuzijazam u tome pomaže. Sada, ti imaš konkretan, praktičan i ostvarljiv plan, makar na osnovu onoga što sam ja pročitala. Ne znam šta bih ja tu mogla posebno da dodam, ako si sve samnom podelio. Mislim da je tvoj plan ok. Ako ga sprovedeš i vredno radiš na njemu. Čak mislim da je veoma spojivo - mediji i umetnost. Pomoćiće ti verovatno i sam taj faks i rad u toj oblasti za tvoj primarni cilj...

Meni zvuči ok i ako je to tvoj izbor i ako iskreno stojiš iza njega... Meni to bolje zvuči nego kada mnogi tvoji vršnjaci biraju faks po nekoj inerciji i ne znajući tačno šta to upisuju. Šta da ti kažem... Želim ti sreću... Pa da te slušam i gledam na TV-u u trenucima odmora :)

12 Jan 2009