Savetnica

Koji privatni fakultet daje najviše znanja što se tiče IT?

Pitanje:

Hvala na odgovoru. FON nisam uspela da upišem, pa mi sad preostaju privatni fakulteti. Da li mi možete reći koji najviše daje znanja što se tiče IT, osim RAF-a, koji se bavi isključivo programiranjem? Kako se kotira Singidunum i Metropolitan?

Odgovor:

Veoma nam je žao što nisi uspela da upišeš FON, ali bismo veoma pohvalile tvoju istrajnost da studiraš ono što te najviše interesuje. 

 Na Univerzitetu Metropoliten osnovne studije Informacionih tehnologija su akreditovane i postoje 2 mogućnosti: studije u trajanju od 4 godine i nakon završetka studija dobija se zvanje Diplomiranog inženjera informacionih tehnologija i studije u trajanju od 3 godine nakon kojih se dobija zvanje Inženjera informacionih tehnologija. Diplomci Informacionih tehnologija Univerziteta Metropoliten rade na pozicijama: Web programer, Web dizajner, Programer, IT konsultant/specijalista/menadžer, Aplikativni inženjer, Analitičar baza podataka, Inženjer za računarske sisteme i mreže, Inženjer za održavanje računarskih sistema i mreža, Inženjer za analizu sistema, Administrator računarskih sistema, Administrator računarske mreže, Administrator baze podataka, Sistem administrator, IT sistem inženjer.. 


Na OVOM linku možeš videti sve detalje o studijama.

Na Univerzitetu Singidunum studije Informacionih tehnologija traju 4 godine, dobija se zvanje diplomiranog inženjera informacionih tehnologija za prijemni se polažu: 

  • test opšte informisanosti i kulture (5 pitanja),
  • test inteligencije (5 pitanja),
  • test iz informatike (20 pitanja),
  • kratki intervju na temu dodatnih interesovanja i poznavanja savremenih tehnologija.

Predlažemo ti da na ovom LINKU pogledaš na kojim pozicijama rade diplomci studija Informacionih tehnologija Univerziteta Singidunum.

Teško je odgovoriti na pitanje koji fakultet pruža najvše znanja. U u tome koliko ćeš znanja steći izuzetno je bitna tvoja volja i posvećenost studijama i koliko ti želiš da naučiš. Pogledaj oba studijska programa i uporedi koji ti deluje bliži tvojim interesovanjima. Možeš takođe da odeš do fakulteta i raspitaš se kod studenata ovih smerova kakva su njihova iskustva sa studijama, možda će ti to pomoći da stekneš neku jasniju sliku o programima.
2859
10.07.2017
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.