Pitanje savetnici

Studije jezika i zaposlenje?

U jakoj sam nedoumici što se tiče upisa na fakultet. Odličan sam učenik, oduvek sam htela jezike da studiram, tačnije engleski, ali, svuda čitam kako je teško naći posao (zapravo, mene toliko i ne privlači da budem profesor, već možda neki prevodilac), mada i to toliko ne... Nego, da li je bolje da upišem prava, veća je mogucnost zaposlenja (valjda)... I ta oblast mi dobro ide, istorija, srpski, šta se već polaže na prijemnom? Pa bih htela da ćujem Vaše mišljenje o tome. Unapred zahvalna.

1163
pre 12 godina

Odgovor savetnice:

Draga Stefana, na našem sajtu u rubrici Zanimanje meseca objavljen je odličan tekst o zanimanju prevodilac... Možda će ti to malo više pomoći. Pošto je pisan od strane stručne osobe ne bih se mešala da bilo šta dodajem.

Ako je dilema samo oko toga sa kojim je faksom lakše naći posao... Mislim da je razlika manje bitna. Mislim da treba da postaviš stvari prvo sa tačke šta se tebi više sviđa i u čemu se više pronalaziš. Tako ćeš i lakše naći posao ako budeš sigurna u svoja interesovanja i znanja. Ako ovo nije dovoljno piši opet.