Savetnica

Zanima me Saobraćajni fakultet

Pitanje:

Poštovani, s obzirom da sam četvrta godina srednje škole, vreme je da polako počnem da razmišljam o tome koji fakultet želim da upišem i nadam se da ćete mi pomoći pri toj odluci. Naime, zanima me Saobraćajni fakultet, smer za vazdušni saobraćaj, kao i smer za logistiku. Interesuje me šta ti smerovi obuhvataju, da li su perspektivna zanimanja kod nas i čime sve mogu da se bavim kada završim, pogotovo me zanima logistika. Unapred zahvalna.

Odgovor:

 

Hvala ti na pitanju. Odlično je što si pronašla fakultet koji bi mogao da te zanima, a sada imaš dovoljno vremena da istražiš različite opcije i da se zatim pripremiš za prijemni ispit. 

Uvek je dobro da kreneš prvo od zvanične stranice fakulteta koji te interesuju, tu uvek ima korisnih informacija. Što se tiče studijskog programa za logistiku, možeš da pogledaš spisak predmeta i da vidiš kako ti se čine na adresi http://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-rs/npos1617svic/724-2016-09-10-22-59-64. Takođe, možeš potražiti i više informacija o zanimanju kojim se možeš baviti po njegovom završetku, a ja ti šaljem link ka odgovarajućem linku na našem sajtu http://karijera.bos.rs/zanimanja/#show_info/123 i na sajtu fakulteta http://old.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-YU/zaposlenjelogistika/gde-se-zaposljavaju. 

Sa druge strane, što se tiče vazdušnog saobraćaja i transporta, spisak predmeta možeš pogledati na sledećoj adresi: http://www.sf.bg.ac.rs/index.php/sr-yu/npos1617svil/723-2016-09-10-22-59-64Takođe, uputila bih te i na odgovor na prethodno pitanje u vezi sa mogućnostima za zapošljavanje nakon ovog studijskog programa.


Nadam se da su ti ove informacije od pomoći, a ako imaš još neko pitanje ili nedoumicu, slobodno mi piši! 

 

3005
15.08.2017
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.