Savetnica

Zanimanje kreditni službenik

Pitanje:

Možete da mi kažete nešto više o poslu kreditni službenik?

Odgovor:

Drago nam je da nam ponovo pišeš i nadam se da ti je i prethodni odgovor bio od pomoći. Što se tiče zanimanja kreditni službenik, ono podrazumeva rad u kreditnim odeljenjima banaka. Kao što možeš pročitati na sajtu Infostuda, kreditni službenici klijentima pružaju detaljne informacije o vrstama kredita i svim uslovima za svaki od njih i vode ih kroz ceo proces uzimanja kredita - od informisanja i podnošenja kreditnog zahteva, pa sve do momenta isplate kredita, a i kasnije, tokom perioda otplate. Vrše i savetodavnu ulogu, pomažući klijentu da odabere najpovoljniju opciju za njega. Kreditni službenici vode računa o celokupnoj dokumentaciji klijenta i internoj kreditnoj dokumentaciji banke i sarađuju sa svim službama i institucijama koje učestvuju u procesu odobravanja kredita.
Da bi se bavila ovim zanimanjem, u nekim slučajevima je dovoljno da imaš završenu diplomu srednje škole, međutim u pojedinim oglasima se navodi da je poželjna diploma iz oblasti ekonomije. U svakom slučaju važno je posedovanje osnovnih znanja iz matematike, rada na računaru i engleskog jezika. Takođe, potrebno je da osoba koja bi se bavila ovim zanimanjem ima i razvijene komunikacione i organizacione veštine.
Nadam se da će ti ove informacije pomoći u donošenju odluke. Ako budeš želela, možeš da mi javiš da li ti je moj odgovor malo pomogao i da li imaš još neko pitanje u vezi sa kojim mogu da ti pomognem, bilo bi mi drago :)

74
18.10.2017
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.