Pitanje savetnici

Da li sa smerom soijalna politika i rad mogu da radim ljudske resurse?

Hvala na odgovoru. Više bi mi prijalo da radim u društvenom sektoru, ne volim rokove ... Imam još jedno pitanje, da li sa smerom soc.pol. i rad mogu da radim ljudske resurse?

1260
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Razumem šta si htela da kažeš i slažem se da nekako ekonomija podrazumeva ipak malo više rokova od nekih drugih društvenih oblasti. Međutim, rokovi svuda postoje, bez obzira na oblast i to je jedna od neophodnih veština danas koje će svaki poslodavac tražiti. Koji god posao da radiš, imaćeš neki rok koji ćeš biti u obavezi da ispoštuješ.
Ljudski resursi podrazumevaju malo drugačije struke od socijalne politike i socijalnog rada. Nije nemoguće da se time baviš i sa ovim smerom, ali u tom slučaju bi ti bila neophodna neka vrsta prekvalifikacije, npr. da završiš neki kurs iz ove oblasti, kao i mnogo prakse. U ljudskim resursima su najviše zastupljeni pravnici, ekonomisti, psiholozi i sl. ali ima i drugih struka. Dakle, nije nemoguće, ali bi onda time dobro bilo da se baviš van fakulteta kako bi stekla neophodna znanja i veštine za taj posao.