Pitanje savetnici

Ekonomija - BG ili Niš?

Ćao, imam jedan problem koji se odnosi na odabir fakulteta. Naime, želim studirati ekonomiju, ali ne znam šta je bolje, fakultet u BG ili u Nišu? Koje su prednosti Beograda?

827
pre 12 godina

Odgovor savetnice:

Šta je više po tvojoj unutrašnjoj meri ipak moraš sam da izmeriš. Prednosti Beograda istovremeno mogu biti i nedostaci, ali evo da ih nabrojimo kao prednosti.

Ako si iz manjeg grada u Srbiji, život u velikom gradu će sigurno biti velika promena, na različite načine. Osamostaljenje, novi prijatelji iz cele Srbije, život u prestonici, mnogi izazovi mimo fakulteta... Sam fakultet je veliki i važi za najbolji univerzitet u Srbiji, pa tako i Ekonomski fakultet. To znači kvalitetnije profesore i nastavu, ali i mnogo veći broj studenata, što znači da svaki student mora da se bori za svoj prostor, veća je konkurencija i malo se više energije troši na druge stvari, a ne samo na učenje. To podrazumeva i jedan period prilagođavanja, što zavisi od tebe i  kakav ćeš biti u tome. Ima ljudi koji se prilagode za bukvalno koji dan, a ima i onih drugih. Dakle, kvalitetnija nastava, ali prepune učionice, velika konkurencija među studentima i manje pristupačni profesori zbog velikog broja studenata. Bolji pristup informacijama jer si na izvoru svega. Bolja mogućnost izbora zaposlenja na fakultetu, ali opet veća konkurencija i možda manja mogućnost da ti neko pomogne u zaposlenju. 28 Apr 2009