Savetnica

Koje master studije je moguće upisati nakon osnovnih studija istorije na Filozofskom fakultetu?

Pitanje:

Da li posle Filozofskog fakulteta, smer istorija, mogu da završim master studije na nekom drugom fakultetu i ako mogu koji bi to fakultet bio?

Odgovor:

Nakon završenih osnovnih studija istorije imaš mogućnost da nastaviš master studije na drugim fakultetima kako kod nas tako i u inostranstvu.

Svaki fakultet ima svoj konkurs za upis na master studije. Na konkursu možeš da saznaš šta je potrebno za upis na master studije: koji su uslovi za upis, potrebna dokumentacija, prijemni ili diferencijalni ispit, visina školarine i druge informacije.

Predlažem ti da pre svega razmisliš koji te fakulteti interesuju za nastavak studija, šta je ono što te interesuje i onda da posetiš njihove sajtove kako bi pročitao uslove i konkurs za upis na master studije i kako bi pogledao studijske programe (u našoj Bazi obrazovanja možeš naći detaljne informacije o fakultetima). Naravno veću mogućnost za upis na master imaš na fakultetima koji su više društveno - humanističkog usmerenja, pošto završavaš studije istorije. Na primer neki od fakulteta su srodniji studijama istorije kao što su Pravni ili Fakultet političkih nauka. Takođe i Univerzitet u Beogradu pruža interdisciplinarne master studije koje ti možda mogu biti zanimljive, više o tome pogledaj ovde.

1168
13.02.2018
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.