Pitanje savetnici

Saobraćajni fakultet u Beogradu ili Saobraćaj i transport na FTN-u?

Hvala puno na odgovoru, definitivno će to ipak biti Saobraćajni fakultet. Nisam napomenuo da mi se nije sviđalo samo zanimanje, te sam zato napravio grešku. Daću sve od sebe da pokušam da ispravim ovu grešku. Još me samo interesuje konkretna razlika između studija na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu i Saobraćaja i transporta na FTN-u u Novom Sadu, pretpostavljam da je Beogradski univerzitet cenjeniji, ali sam isto tako siguran da je FTN mnogo bolje organizovan, pa mi se nameće pitanje šta izabrati?

1630
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

Nema na čemu, drago mi je da sam bila od pomoći.

Razlike u smislu toga koji je fakultet više cenjen zaista nema. Fakultet tehničkih nauka je vrlo dobro kotiran i među mladima i među poslodavcima. Jedina razlika u tome je što na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu možeš da odabereš modul i na taj način se već tokom osnovnih studija usko specijalizuješ za određenu oblast, npr. drumski, vodni, vazdušni saobraćaj i sl. u skladu sa svojim interesovanjima. Po završetku studija na FTN-u dobijaš zvanje diplomirani inženjer saobraćaja. U tom slučaju na master studijama možeš da biraš uži smer.
Prvi korak može da ti bude da uzmeš spisak položenih ispita sa svog fakulteta, a zatim da se obratiš i jednom i drugom kako bi video gde bi ti bilo priznato više ispita, da li bi bilo neke razlike. Možda bi na jednom smeru morao da počneš sve ispočetka, a na drugom od druge godine. Svakako se raspitaj u studentskoj službi Saobraćajnog i FTN-a, pogledaj dobro spisak predmeta, šta bi ti bilo najzanimljivije, šta te najviše privlači pa kada budeš imao sve informacije lakše ćeš doneti odluku.
Želim ti puno sreće! Tu sam ako treba dodatna pomoć :)