Pitanje savetnici

Razlika između smerova na FTN-u

Ćao, odlučila sam da upišem FTN u Novom Sadu, videla sam par primamljivih smerova, ali mi nije baš jasna razlika izmedju nekih predmeta i razlika izmedju toga koji ću posao moći, a koje ne po završetku jednog i drugog smera. U pitanju je razlika izmedju inženjerstva informacionih sistema i informacionog inženjerstva, kao i razlika izmedju softverskog inženjerstva informacionih tehnologija i primenjenog softverskog inženjerstva. Pa ako biste mogli da mi razrešite ovu nedoumicu bilo bi supeer. :))))

3310
pre 5 godina

Odgovor savetnice:

U potpunosti mi je jasna tvoja nedoumica, jer zaista slično zvuče :)
Na sajtu fakulteta, u odeljku detaljnije informacije, su vrlo precizno i jasno dati opisi zanimanja, zvanje po završetku i mogućnost zaposlenja za svaki od smerova.
Da ti ja ne bih prepisivala, na sledećim linkovima možeš naći detaljnije informacije:
Inženjerstvo informacionih sistema - diplomirani inženjer informacionih tehnologija
Informacioni inženjering - diplomirani inženjer informacionog inženjeringa
Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije - diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva
Primenjeno softversko inženjerstvo - diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva
Zvanja po završetku su slična, kao što možeš da vidiš. Svaki od smerova traje 4 godine i nudi mogućnost nastavka master studija. Dobro prouči ove informacije kao i programe studija i same predmete koji se na smerovima izučavaju. Razmisli da li ti predmeti na jednom smeru izgledaju interesantnije i bliže nego na nekom drugom smeru. U principu, svi smerovi su perspektivni što se zaposlenja tiče i sada je samo na tebi da doneseš odluku u skladu sa onim što te najviše zanima.