Pitanje savetnici

Koji posao mogu da obavljam od kuće?

Upisala sam prvu godinu ekonomske škole, finansijski administrator. Moje pitanje je šta ću moći da radim kada završim 4. razred, dok ne krenem na fakultet? Da li postoji neki posao koji može da se radi od kuće a da za to nije potrebno fakultetsko obrazovanje?

1120
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Kada završiš srednju ekonomsku školu, sa zvanjem finansijskog administratora možeš raditi u različitim finansijskim odeljenjima u kompanijama, organizacijama ili firmama, ili u knjigovodstvu. Nisam sigurna da li sam dobro razumela drugi deo tvog pitanja... Da li želiš da pauziraš jednu godinu između srednje škole i fakulteta ili želiš da pronađeš posao u periodu od par meseci "raspusta" između srednje škole i fakulteta? :)

Što se tiče poslova od kuće, postoji puno opcija za tzv "freelancer-e". Za većinu poslova, freelancer-ima nije potrebno da imaju fakultetsku diplomu, već specifična znanja i veštine koje su potrebne da bi se određeni posao odradio. Možeš pogledati platforme poput upwork-a, freelancer, ili fiverr, i da pogledaš koji poslovi mogu tamo da se obavljaju. Ono što je važno da znaš je da je za većinu ovih poslova potrebno znanje engleskog jezika. Pored toga, iako se ovi poslovi često vide kao "lakši" jer se posao može uraditi kod kuće, to ne znači da, onaj ko zaista želi da mu se posao freelencer-a isplati, ne mora da posveti tome određeno vreme i energiju.