Pitanje savetnici

Master studije na FDU i zaposlenje nakon Filološkog fakulteta

Zanima me da li se mogu upisati master studije na FDU, smer menadžment i produkcija pozorišta, radija i kulture i kakva je mogućnost zaposliti se, nakon završenih osnovnih studija na Filološkom? Studiram slovački jezik :) Hvala!

1156
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Nažalost, smer koji tebe interesuje postoji samo na osnovnim studijama na Fakultetu dramskih umetnosti. Više o programu master studija ćeš pronaći ovde. Prema podacima koje sam pronašla, uslov za upis na master studije podrazumeva da si ostvarila 240 espb bodova na osnovnim studijama, što ćeš ti svakako imati nakon završenog Filološkog fakulteta. :). Za detaljnije informacije o prijemnom ispitu za master studije, najbolje je da kontaktiraš studentsku službu Fakulteta na mejl fduinfo@fdu.bg.ac.rs

Što se tiče filoškog fakulteta i zanimanja filologa koje ćeš steći, opcije za zaposlenje su različite. :). Pored zanimanja profesora jezika za koji se mnogi opredeljuju, mnogi studenti se nakon Filološkog fakulteta odlučuju i za zanimanje novinara, lektora, bibliotekara i za poslove u izdavačkim kućama. :)