Pitanje savetnici

Koju srednju školu da upišem?

Ove godine bi trebalo da upišem srednju školu ali nisam sigurna koju. Bavim se sportom i dosta izostajem iz škole, ali sam tu dovoljno da postignem skoro sve obaveze oko škole koje imam. Sada moje pitanje je, koju školu bih ja trebala da upišem? Planirala sam jezički smer, naravno da se nalazi u Nišu ali da bude i gimnazija. Hvala Vam puno unapred.

772
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Spisak srednjih škola u Nišu ćeš pronaći ovde, i tu već videti i spisak gimnazija koje možeš da upišeš. Kada otvoriš linkove za gimnazije, videćeš koliko je bodova bilo potrebno prethodnih godina da bi neko upisao društveno-jezički smer u toj gimnaziji.

Nažalost, ja nemam lično iskustvo sa gimnazijama u Nišu, pa ne mogu da ti dam tačan odgovor koja je od njih najbolja za tebe. :) Možeš da istražiš u tvojoj sredini da li je neko od tvojih prijatelja ili poznanika išao u određenu gimnaziju, pa da ih zamoliš da ti prenesu svoje iskustvo. Možeš da se raspitaš o tome kakvi su nastavnici u toj gimnaziji, kakva je atmosfera u školi, koliko ima mogućnosti za van nastavne aktivnosti i slično…

Navela si i da se baviš sportom, pa možeš da se raspitaš kakvi su školski sportski timovi u gimnaziji koja te interesuje, naravno, ako želiš da nastaviš da se baviš sportom i tokom srednje škole. :). Mnogi tvoji vršnjaci koji se bave sportom, predstavljaju svoju školu na sportskim takmičenjima i osvajaju brojne nagrade koje im kasnije donose određene pogodnosti.