Pitanje savetnici

Da li sam donela dobru odluku za upis na fakultet?

Konačno sam donela odluku o tome šta želim upisati, a reč je o Geografskom fakultetu, smer Geoprostorne osnove životne sredine. Gledano iz više uglova ovo možda nije najbolja opcija, ali za mene jeste. Oduvek sam obožavala ovu nauku i želim da učim više o promenama u našoj sredini i doprinesem njenom poboljšanju. Razmatrala sam i smer na Biološkom fakultetu koji je vezan za životnu sredinu ali sam se nekako više pronašla u predmetima na Geografskom fakultetu.

Razmišljala sam da se priključim nekim društvenim grupama za aktivizam ili volonter-grupama tako da ako imate neke predloge to bi mi značilo. Takođe zanima me kako se može prikljuciti u Unicef pa ako možete da mi preporučite neki sajt na kome bih mogla više da se raspitam ili tako nešto.

Zanima me Vaše mišljenje o ovom izboru, ili ako imate neku informaciju koja bi mi još više pomogla da shavtim da li je to konačna odluka zaista ili da razmotrim još malo neke opcije.

279
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si donela odluku o fakultetu koji želiš da studiraš. :) Oblast koju si odabrala je vrlo aktuelna, jer je globalni fokus na unapređenju kvaliteta životne sredine, i u narednom periodu će se tražiti sve više stručnjaka u ovoj oblasti. Neko od tvojih vršnjaka je imao pitanje vezano baš za ovaj smer, pa će ti možda pomoći da pogledaš odgovor na to pitanje, koji ćeš pronaći ovde

Što se tiče drugog dela tvog pitanja, mislim da će ti značiti da pogledaš ovaj link. Možeš da posetiš i naš portal za mlade - MINGL, gde ćeš takođe pronaći različite pozive za volontiranje. Više o tome ćeš pronaći ovde