Pitanje savetnici

Smerovi na Beogradskoj politehnici

Zdravo, skoro sam saznala za višu školu - Beogradska Politehnika, pa zanima me Vaše mišljenje o pomenutoj školi? Konkretno sam gledala smerove

na odeljenju za tehnologije jer nisam vešta u crtanju, pa me zanima Vaše mišljenje o istim, kao i koji je najbolji? Unapred, hvala.

1285
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Lepo je što si odabrala smerove koji su ti interesantni i prepoznala šta ti ide od ruke. Kao što znaš, na odeljenju za tehnologije možeš birati između 9 studijskih programa – bezbednost i zdravlje na radu, grafičko inženjerstvo, zaštita životne sredine, menadžment kvalitetom i reciklažne tehnologije. Za sve ove studijske programe se polaže test opšte informisanosti.

Teško je reći koji od ovih studijskih programa je najbolji, jer je to prilično subjektivno, i zavisi pre svega od tvojih ličnih interesovanja, sposobnosti i preferencija. :) Možeš da pogledaš plan i program za svaki program i da razmisliš šta ti se od predmeta najviše dopada i koji ti se čine interesantnim. Više o tome ćeš pronaći ovde.

Ukoliko ti je potrebna dodatna podrška oko procene interesovanja i sposobnosti, možeš da uradiš naše testove, koje ćeš pronaći ovde. Nakon ovih testova, dobićeš predloge zanimanja koji su u skladu sa tvojim interesovanjima, pa će ti možda pomoći i da odabereš studijski program na ovoj višoj školi. :)

Druga stvar koju možeš da istražiš je kakva je ponuda za poslovima za koje ovi studijski programi pripremaju. Možeš pogledati portale poput https://poslovi.infostud.com/ ili https://www.poslovi.rs/ i da pogledaš da li ti se poslovi koji se nude dopadaju, i da li vidiš sebe na nekom od tih poslova.